Dette er Tysklands finalister

Tyskland nasjonale finale Unser Star rykker stadig nærmere. 9. februar er datoen, og nå er endelig de fem finalistene valgt ut – fra omtrent 2 500 håpefulle kandidater.

De fem navnene er alle nykommere, uten platekontrakter eller pågående karrierer. Imidlertid har alle en solid musikalsk erfaring, og flere har musikkstudier bak seg.

Artistene er:

  • Axel Maximilian Feige (28) – Hamburgbasert frilansmusiker, som spiller med ikke mindre to band. Det ene, Diazpora, er plateaktuelle i midten av februar på et lite indie-selskap.
  • Felicia Lu Kürbiß (21) – Songwriter and pianist fra Freilassing, en liten by tett til den østerriske grensen. Hun er vel det mest kjente navnet i startfeltet, for de som den tyske utgaven av Rising Star i 2014.
  • Helene Nissen (20) er en student fra Hollingstedt, helt nord i landet. Han har tidligere opptrådd på tyske NDR, men til daglig trakterer han gitar og opptrer på lokale konserter sammen med broren.
  • Isabella “Levina” Lueen (25) – Berlinbasert sangstudent, som også har vært innom management fra London College of Music. Har sceneerfaringer fra tenåene fra musikalscenen.
  • Wilhelm “Sadi” Richter (19) – Jazz-interessert musiker fra Dortmund, også han med musikkstider i lomma. Han trakterer både piano og bass foruten stemmebånndene, og har vært innom reailty-scenen gjennom Shooting Stars.

NDR, det tyske TV-selskapet som er ansvarlig for showet, er for tiden i full gang med å legge de siste føringene for låtene: Alle skrevet av kjente, internasjonale navn innen popbransjen.

I finalen vil det hele avgjøres hundreprosent av telefonstemmer, men en ekspertjury – inkludert 2010-vinner Lena – vil hele tiden komme med tilbakemeldinger underveis i sendingen.

Tyskland har alt å revansjere etter utrolige nok to sisteplasser på rad i Eurovision. Om man ved å gå tilbake til konseptet fra toppårene 2010-12 kan unngå flere labre resultater, får vi en pekepinn på 9. februar.

PS! På Eurovision.des egene sider, kan man kort bli mer kjent med kandidatene via korte videosnutter. Linken finner du under:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien