ERT har valgt Demy til å representere Hellas

ERT har valgt internt, men folket får velge låten uten juryhjelp.

Tidligere Eurovision-låtskriver Dimítris Kontópoulos fikk det som han ville. I sommer gikk han ut offentlig og sa at den eneste som kan representere Hellas og sikre landet en god plassering er artisten Demy. I kveld avslørte ERT at de sender nettopp Demy til Kiev.

I tillegg til den interne uttakingen blir det også en nasjonal sanguttaking. Tre låter skal delta, og folket får alene bestemme låten som skal fremføres i Eurovision i mai. Låtene vil bli skrevet av Kontópoulos og Fokás Evangelinós. Kontópoulos har tidligere representert Hviterussland, Ukraina, Hellas og Aserbajdsjan én gang og Russland to ganger. Senest i fjor skrev han Russlands låt som endte på tredjeplass, «You Are the Only One». To ganger tidligere har det blitt andreplass, og den dårligste plasseringen er to sjuendeplasser.

Demy, hvis egentlige navn er Dímitra Papadéa, er en 25 år gammel artist fra Athen. Hun har hatt flere singler som har lagt som #1 i både på Kypros, i Hellas og Russland, og hun har har vunnet ti av de 25 prisene hun har blitt nominert til under den kjente prisutdelingen MAD Video Music Awards. 

Hun har aldri tidligere deltatt i Eurovision eller noen nasjonale uttakinger, men i den greske uttakingen i 2013 fremførte hun «Believe» sammen med Dima Bilan som et pausenummer. Og i fjor sommer fremførte hun «If Love Was a Crime» sammen med Poli Genova under MAD Video Music Awards.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien