Første semifinale i A Dal lørdag kveld

Endelig starter ESC-sesongen. Ungarerne sparker i gang med første finale i A Dal 2017 lørdag kveld og 10 artister står på scenen for å fremføre sin låt og forhåpentligvis komme videre til semifinalen.

Utvelgelsen A Dal er velkjent for de fleste ESC-fans og årets utgave er veldig lik slik det har fremstått de siste årene. Tre heat, to semifinaler og deretter finale. Tretti artister kjemper om seieren og det er flere gjengangere i årets konkurranse. Nivået på låtene sies å være høyere enn på flere år, men det heller ingen som utpeker seg som klar favoritt. Alt står til rette for noen underholdende uker med ungarsk musikk. De tre innledende heatene er 14., 21. og 28. januar. Semifinalene er 04. og 11. februar, mens den store finalen går 18. februar.

Selve konkurranseformatet er som følger: 10 artister fremfører sin låt. De fire dommerne i panelet gir poeng fra 1-10, det samme gjør seerne via SMS/app. Totalsummen bestemmer hvilke 5 som går videre. I tillegg stemmes en 6. låt videre etter dette, med rene publikumsstemmer.

Deltakere i første heat (trykk på navn for link til video):

Spoon 21 – Deák

Benji – Karcok

Calidora – Glory

David Henderson – White Shadows

Kata Csondor – Create

Leander Kills – Élet

Rocktenors – Ösz

Roma Soul – Nyitva a ház

The Wings – Mint a hurrikán

Viki Singh – Rain

Sendingen starter 19:30 og sendes her: http://www.mediaklikk.hu/a-dal

 

Ungarn setter i gang sin utvelgelse A Dal i helgen og håper de finner en låt som kan gjøre at de kommer til finalen for 8. året på rad.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien