Nå kan du sende inn ditt bidrag til MGP 2018

Ja, du leste riktig. Innsendingen av låter til MGP 2018 har nå åpnet, bare to dager etter Finland tok oss på sengen med sin bekreftelse om deltakelse til neste års Eurovision.

NRK oppfordrer alle til å sende inn låter til neste års utgave av Norges største musikkonkurranse. Enten om man sitter på ferdige låter eller demoversjoner. Påmeldingen er åpen til og med til 10. september 2017 og alle kan søke, men artister må ha fylt 16 år for å være med i Eurovision Song Contest.
Låtskrivere fra inn- og utland kan sende inn sine låter, men NRK oppfordrer spesielt norske komponister til å sende inn bidrag.

– Noen av verdens beste komponister kommer fra Norge, og det er disse vi frir til, når vi nå åpner for mottak av låter til neste års Melodi Grand Prix, sier prosjektleder Stig Karlsen. stig karlsen escnorgeNår escNorge spør hvorfor de åpner for bidrag så tidlig, sier han at dette er et av flere ledd for å styrke arbeidet med å få inn de beste låtene til MGP.
– Vi har normalt åpnet for å sende inn låter i juni måned, og da har tidsrommet til deadline i september blitt noe kort. Sommermånedene er ferietid og ikke nødvendigvis tiden hvor folk er mest produktive. De dyktigste komponistene og produsentene er også de travleste, og det er viktig for oss å være tidligere på ballen med å signalisere at vi er i gang. Vi jobber med flere tiltak for å styrke vinnersjansene i Eurovision, men det aller viktigste er å få de dyktigste komponistene med på laget. Vi er allerede i dialog med flere spennende artister, komponister, og produsentmiljøer. Skal vi lykkes i Eurovision, må vi jobbe med både kort og lang horisont.

Det er mange fans som spekulerer rundt MGP-redaksjonen sine planer for fremtiden, spesielt kommer det frem ønsker om å få tilbake delfinaler igjen. Når escNorge spør Karlsen om dette er noe de har vurdert som en del av de langsiktige planene, svarer han kort og godt – Nei.
– Akkurat nå gleder vi oss stort til å dele et knallsterkt heat med låter og artister til årets Melodi Grand Prix. Den 7. februar presenterer vi artistene, og uken etter slippes låtene i full lengde. Det er bare å glede seg, legger han til.

Det er altså bare én uke igjen til NRK avslører hvilke artister og låtskrivere som skal konkurrere om å reise til Kiev for å representere Norge i semifinale 2, torsdag 11.mai.

Sitter du på neste års vinnerlåt? Her finner du påmeldingskjema til MGP 2018.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien