Brødrene Olsen vender retur ved den danske finale

I 1957 deltok Danmark for første gang ved den Europeiske Grand Prix finale, så i år er det 60 år siden, at de rød/hvide farger indtok konkurransen – og det skal selvfølgelig fejres, og det kommer Danmarks Radio til å gjøre, ved å få landsheltene, Brødrene Olsen på scenen.

 

Der har været  opp- og nedture gjenneom de 60 år, men en av de store oppture var uten tvivl, da Brødrene Olsen efter 37 års kamp, tok hjem sejren ved Grand Prixet i Stockholm i 2000. Derfor er valget av dem, som en del av underholdningen i årets danske finale, kanskje et oplagt valg, som DR har gjort. Brødrene kommer til å gi deres vinnersang ‘Smuk som er stjerneskud’/’Fly on the wings of love’ på scenen i Boxen i Herning, og vil uten tvivl, få fellessangen til at gjalde i salen.

 

BirtheGustav1957

 

Her skal der skam også kippes en smule med flaget, og hvorfor ikke fejre det med de 2, som startede hele den danske reise – Birthe Wilke og Gustav Winckler, med deres legendariske ‘Skibet skal sejle i nat’. Danmark skulle egentligt have været med i 1956, men kunne ikke nå at finne en vinner, så starten ble i 1957, hvor tyske Frankfurt arransjerede årets internasjonale finale. De 2 unge sangere, hadde allerede hver deres flotte karriere i gang, og at vinne det danske Melodi Grand Prix, var kun ekstra vand på møllen. Den danske duet med avsluttende kys sikrede en sukses for Danmark, og de kunne reise hjem med en flott 3. plass, ved den danske jomfrureise.

 

 

Birthe Wilke lever en stille tilværelse i dag, medens at Gustav Winckler døde efter en bilulykke i 1979. Begge var de i mange år, blandt de største sangstjerner i Danmark, og begge hadde de karrierer som tok dem utenfor Danmars grenser også.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien