Søndag finner Sveits årets håp!

Søndag bliver det tid for musik fra Alpelandet Sveits, når de gjennom ‘Die Entscheidungsshow’ skal finne årets håp, som skal innta scenen i Kiev om 3 måneders tid.

 

Årets utgave av den nasjonale finale i Sveits, er blevet endret en smule, i forhold til de sidste mange år, da der i år ikke har været samme fokus på, at få representert alle språkstammerne i landet. Kringskasteren SRG/SSR arransjerer årets finale, som søndag løper av stablen fra Zürich. En ekspertjury på 21 medlemmer fikk det store jobb, å lytte alle mottaket bidrag igjennom, og finne 20 låter som kom til live-optræden. Av de 20 bidrag valgte man de 6, som kommer til å være fianlen i årets ‘Die Entscheidungsshow’

 

I alfabettisk rekkefølge består fianlen av:

 

  • Freschta – ‘Gold’ (Iris Bösiger, Christoph Bauss, Christopher Heath, Simon Adrian, Freschta Akbarzada)
  • Ginta Biku – ‘Cet air la’ (Johan Czerneski, Daniel Kromo Kromolowski, Ginta Biku, LIM)
  • Michéle – ‘Two faces’ (Laura Kloos, Hermann Niesig, Nils Brunkhorst, Michèle Bircher)
  • Nadya – ‘Fire in the sky’ (Ricardo Sanz)
  • Shana Pearson – ‘Exodus’ (Denniz Jamm, Andreas Stone Johansson, Mahan Moin)
  • Timebelle – ‘Apollo’ (Elias Näslin, Nicolas Günthardt, Alessandra Günthardt

 

Hvem som bliver den heldige vinner, ved vi endnu ikke – men et er sikkert, det bliver en kvindlig deltaker som skal reise til Ukraina i år. Vertsrollen i Zürich bliver utført av det sveitsiske ikon, Sven Epiney – vinneren avgjøres rent av seerne via telefonavstemning. Sidst men ikke mindst, så er der varslet, at landets 2014-representant, Sebalter, kommer forbi og giver et nummer i løpet av finalen.   

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien