Dette er årets MGP-låter

Rekkefølgen låtene framføres i er ikke endelig bestemt. Derfor vil låtene her bli presentert i den rekkefølgen de ble presentert i for oss da vi fikk høre gjennom dem sist søndag. Vi mangler også bilder, men artikkelen vil oppdateres etter hvert som vi får mer informasjon og låter og artister, og bilder.

Så her er hva vi skal oppleve i årets norske finale i Melodi Grand Prix, fra Oslo Spektrum 11.mars. 

Ulrikke: «Places»

Ulrikke Brandstorp er 21 år gammel og har selv skrevet låta. Hun har deltatt i The Voice hvor alle de fire dommerne slåss om å få jobbe med henne. Rett etter jul fattet det svenske sminkemerket IsaDora interesse for Ulrikkes personlighet og musikk. De vil derfor bruke henne og låta i lanseringen av merket sitt i 45 land kunne vi lese i VG tidlig på nyåret. Ulrikke har gitt ut låta «Play With» for få uker siden. Hennes låt er en uptempo poplåt av det dansbare slaget. Hun har tidligere i år gitt ut «Play With»

Åge Sten Nilsens Ammunition: «Wrecking Crew»

Det er tolv år siden Åge representerte Norge i Eurovsion i Kiev. Nå er finalen nok en gang i Kiev. Åge stiller denne gang med det nye bandet sitt Ammuniton. Bassisten i bandet er Victor Borge, kjent fra TNT. Låta «Wrecking Crew» er hva du forventer fra den rockete Åge. Fullt trøkk med plystring, trommer og litt hva du tenker deg hva du får når låttittelen er «Wrecking Crew»

Jenny Augusta. «I go».

Jenny Augusta har selv skrevet låta. Jenny Augusta var et fenomen i Norske Talenter hvor hun blant annet opptrådte med «Drit og dra», som har blitt en kultklassiker i mange kretser. Mye på grunn av den totalt absurde videoen. I låta «I go» viser Jenny Augusta seg fra den mer seriøse siden, selv om låta er både fylt av banjo, høyt tempo og høy energi. Jenny bor i Oslo, men kommer fra det lille stedet Sømna. Hun har fått gode kritikker for musikken sin og har spilt på mange festivaler. Blant annet har hun vært med i P3 urørt.

Amina Sewali. «Mesterverk»

Amina Sewali har gjort seg bemerket på flere områder. I 2014 spilte hun Solveig i Peer Gynt på Nationalteateret. En helt spesiell versjon av Peer Gynt hvor hele handlingen var som en Skavlan sending. En av gjestene var selvsagt Solveig, som ble spilt av Amina Sewali. Her gjorde hun også en elektronisk versjon av Solveigs Sang. Amina Sewali har spilt for Dronningen, deltatt på Lindmo, åpnet Spelemannprisen og gjort mye på ulike teaterscener som skuespiller. Amina har også talent som beatboxer. Dette er årets eneste norskspråklige bidrag. Amina har selv sendt inn låten fordi hun er fan av MGP. Hun insisterer på å synge på norsk, om hun så skulle vinne og skal framføre «Mesterverk» i Kiev. 

Jowst feat Aleksander Walman. «Grab the moment»

Bak dette navnet skjuler det seg produsenten Joakim With Steen. Et ukjent navn for de fleste, men han har nettopp blitt signa på Warner på grunn av sitt talent. Han spås av enkelte å bli det nye stjerneskuddet på norsk DJ/produsent side. 27 åringen etablerte RedlineStudios som nylig har jobbet med artister som Nicoline fra Stjernekamp, Sirius, The Main Level.  Låta Grab the moment er som mange slike låter, en dyktig produsent slår seg sammen med en kraftig vokal og lager et fengende refreng og en kul «groove». Vokalen denne gangen er det Alexander Walman som står for. Han har deltatt i The Voice i 2012 og kom seg der helt til finalen med Sondre Lerche som mentor.  

Rune Rudberg. «Run runaway»

Rune Rudberg er MGP-veteran nummer to i årets startfelt. Mest kjent var han kanskje i den sammenhengen for den hvite dua han holdt i hånda i den norske finalen i 1989 under låta «Vinger over Europa». Rudberg er en av Norges mest omtalte artister både på grunn av kvinnehistorier, økonomi, men også for musikken. Han har gått fra MGP-schlager til danseband og lefler nå mest med country. Låta «Run and Runaway» er en swingende countrylåt som burde innby til line-dance i de fleste litt større stuer. Han har skrevet låta selv, og er låta med tydeligst MGP-modulasjon.

Elin Kåven: «First step in faith»

Om du søker på Elin Kåven på nettet får du vite at hun er en samisk danser, musikkartist og danser. Hun har kombinert det engelske med elektronika og kraftig trommedriv. Låter det kjent? Ikke rart, for med seg på låtskriversiden har hun Robin Lynch som er grunnstamen i MachoPsycko i Sandnessjøen som har stått bak flere musikksuksesser. Mest kjent i Eurovision-kretser er han vel for å ha vært med å skrive og produsere «I Feed You my Love» som kom på fjerdeplass i Malmø med Margaret Berger. En mann med stor suksess bak seg i MGP og ESC. Dette er stort, mektig, vakkert og tøft. En spesiell kombinasjon av en låt. 

Elin Kristiansen. «Mamaboy»

Denne låta er skrevet av en av Norges største rockestjerner Ida Maria. Det er ikke vanskelig å gjenkjenne Ida Maria i «Mamaboy». Den framføres av Elin Kristiansen, som ikke er ukjent med Grand Prix scenen. Hun er med i gruppen «Voi Voi» som har spesialisert seg på å sette sammen MGP og Eurovisionlåter til hele forestillinger som spilles på eventer, utescener og overalt ellers. Hun har også vært med å varme opp i Oslo Spektrum flere ganger før MGP. Men hun har også en annen side, rockejenta. 

Kristian Valen. «You and I».

Ja, det er han. Entertaineren med hus i LA og en av de største samlinger av overskrifter med navnet sitt på. Kristian Valen har utallige TV-show bak seg som komiker, men han har også gitt ut poplåter, og i 2009 ble hans låt «Still Here» en av de mest spilte på radio det året ifølge MGPs musikkansvarlige Jan Fredrik Karlsen. Teksten i låta tar utgangspunkt i alle de opplevelsene på godt og vondt Valen har vært gjennom siste året. Blant annet en rettssak for å ha truet en politimann. 

Infusion «Nothing ever knocked us over»

Denne jentetrioen leverer en glowstick/EDM låt som er litt i den sjangeren noen forbinder med russelåter. Det er foreløpig sparsomt med informasjon om artist og låt her. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien