Sanremo festivalen starter i kveld

I kveld markerer starten på et av de store høydepunktene i Italia, nemlig Sanremo festivalen. Hvert år siden starten på 1950 tallet har denne festivalen samlet det beste Italia har å by på av musikk.

Festivalen starter i dag og ender i en stor finale lørdag kveld. Vinneren av festivalen får sjansen til å representere Italia i Kiev i mai, men kan si nei. Dette var tilfellet i fjor da vinneren Stadio ikke ville dra til Stockholm. Andreplassen, Francesca Michielin fikk da sjansen og takket ja. I år vet vi på forhånd at hvis førsteplassen sier nei til Eurovision, går da sjansen automatisk til andreplassen.

Som skrevet er festivalen oppdelt i flere dager. I tilegg til de 22 artistene som konkurrerer i Campioni kategorien, skal det også kåres en vinner i nykommer kategorien. Denne går samtidig som Campioni kateogorien, og fremførelsene blandes i hverandre.

I kveld skal de 11 første i Campino kategorien fremføre sine bidrag, mens resten av halvparten fremfører i morgen kveld. Torsdag er det cover-kveld hvor artistene fremfører kjente italienske låter. Fredag er semifinale, og finale i nykommer kategorien. Lørdag er den store finalen.

Følgende artister opptrer i kveld:

Al Bano – Di Rose Di Spine
Alessio Bernabei – Nel Mezzo Di Un Applauso
Clementino – Ragazzi Fuori
Elodie – Tutta Colpa Mia
Ermal Meta – Vietato Morire
Fabrizio Moro – Portami Via
Fiorella Mannoia – Che Sia Benedetta
Giusy Ferreri – Fatalmente Male
Lodovica Comello – Il Cielo Non Mi Basta
Ron – Lottava Meraviglia
Samuel – Vedrai

8 av disse artistene kvalifiserer seg rett til semifinalen på fredag, mens bunn tre havner i ekstra stor fare og kan bli eliminert på torsdagen.

Blant disse finner vi flere store italienske navn. Giussy Ferreri hadde en stor hit i fjor sommer, og er en av de mest selgende italienske artistene. Alessio Bernabei er en av Italias store up and coming artister og deltar for tredje gang på rad i festivalen. Al Bano er kjent for Eurovisionfans da han har representert Italia i 1977 og 1985 og var en del av den populære duoen Al Bano og Romina Power.

På kveld to, på onsdag, er det duket for 11 nye opptredener i Campioni kategorien. De 11 er:

Bianca Atzei – Ora Esisti Solo Tu
Chiara Galiazzo – Nessun Posto E Casa Mia
Francesco Gabbani – Occidentalis Karma
Gigi`D Alessio – La Prima Stella
Marco Masini – Spostato Di Un Secondo
Michele Bravi – Il Diario Degli Errori
Michele Zarrillo – Mani Nelle Mani
Nesli ft. Alice Paba – Do Retta E Te
Paola Tuchi – Fatti Bella Per Te
Raige ft. Giulia Luzi – Togliamoci La Voglia
Sergio Sylvestre – Con Te

Også her går 8 videre til fredagens semifinale, mens bunn tre havner i fare for å bli eliminert på torsdag.

I tillegg til opptredener blir det også besøk av kjente internasjonale stjerner. I kveldens program (tirsdag) blir det opptredener fra Tiziano Ferro og Ricky Martin.

Sendingene starter hver kveld klokken 20:55 og kan sees på Rai Uno via link under. Rai Uno er også en kanal de fleste norske leverandører kan tilby abbonentene sine, slik at man kan få kanalen på tv.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien