Delfinale 2 i Melodifestivalen i kveld

Den svenske Melodifestivalen ruller videre og er i kveld kommet til Malmö, der syv nye artister skal kjempe om to finalebilletter og to plasser i Andra chansen.

Programledertrioen David Lindgren, Clara Henry og Hasse Andersson kan ønske velkommen til nye 90 minutter med variert musikk, humor og spenning i en Malmö Arena som er fylt opp av festglade og forventningsfulle publikummere.

På startstreken i kveld står:

1) Mariette – A Million Years
Tekst og musikk: Thomas G:Son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson

2) Roger Pontare – Himmel och hav
Tekst og musikk: Thomas G:Son, Alexzandra Wickman

3) Etzia – Up
Tekst og musikk: Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett

4) Allyawan – Vart haru varit
Tekst og musikk: Masse Salazar, Samuel Nazari

5) Dismissed – Hearts Aligned
Tekst og musikk: Ola Salo, Peter Kvint

6) Lisa Ajax – I Don’t Give A
Tekst og musikk: Ola Svensson, Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad

7) Benjamin Ingrosso – Good Lovin’
Tekst og musikk: Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Pardon

Av de mer velkjente artistnavnene i kveld må Roger Pontare fremheves; villmarkens mann som deltar for femte gang og har to seire på CV’en – Stjärnorna med Marie Bergman i 1994 og When Spirits Are Calling My Name i 2000.

Lisa Ajax og Mariette deltar begge for andre gang; Lisa for andre år på rad, mens Mariette nådde tredjeplass i finalen for to år siden med låten Don’t Stop Believing. Lisas bidrag har for øvrig skapt oppstyr i Sverige for bruken av banneordet ‘fuck’ i teksten, og må – om den skulle gå hen og vinne årets MF – skrives om før den sendes til Kiev.

De øvrige deltakerne i kveld er debutanter, men sistemann ut – Benjamin Ingrosso – har tidligere vunnet Lilla Melodifestivalen tilbake i 2006 med Hej Sofia. Han er for øvrig sønn av ikke ukjente Pernilla Wahlgren, som selv har fem MF-deltakelser bak seg siden debuten med Piccadilly Circus i 1985.

Verd å nevne er det også at med de to låtene han har skrevet i kveld går komponist Thomas G:Son inn i historiebøkene som den som har hatt flest bidrag med i Melodifestivalen. Han har sitt 47. og 48. bidrag med her, og passerer dermed Bobby Ljunggren med én låt.

Ett minutts klipp av låtene og 30 sekunder av scenefremføringen fra prøvene ligger allerede ute på SVTs nettsider, og fra klokken 14.00 i ettermiddag kan du høre lengre utdrag av låtene her også.

Utfallet i kveldens konkurranse bestemmes som vanlig helt og holdent av TV-seerne, som kan stemme via telefon, SMS og Melodifestivalens egen ‘hjerte-app’.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 eller på Internett via SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien