Tom Neuwirth: – Jeg må drepe Conchita

Welt publiserte i går en sak om Conchita Wurst med tittelen «Ich muss Conchita TÖTEN» (Jeg må drepe Conchita). Hennes andre album kan bli det siste vi ser av Eurovision-vinneren.

I søndagsutgaven av den tyske avisen Welt ble det publisert et intervju med Conchita Wurst. Conchita, som egentlig heter Tom Neuwirth, forteller i intervjuet at han ønsker å skape en ny person. Denne personen skal ikke være en skjeggete dame. Han sier også at det ikke trenger å være Tom Neuwirth, altså seg selv.

Det er på spørsmålet om Conchita skal videreføres når det nå kommer et nytt album at han svarer:

– Jeg må drepe Conchita.

Det er disse ordene flere medier og fans nå har hengt seg opp i, og flere melder nå at dette er slutten på figuren som vant Eurovision i 2014. Conchita skriver på Instagram at Conchita ikke blir borte helt enda.  

 

Den siste tiden har Conchita endret stil, og blitt mer maskulin. Da hun dukket opp i den austerrikske uttakingen i 2012 var det ikledd kjole og sminke samt det karakteristiske skjegget. Samtidig har hun alltid sagt at hun ikke ønsker å være kvinne, men drag queen. Under de seneste opptredene har skjegget vært ufrisert, det har vært mindre sminke og noen ganger også med hår på brystet.

 

2012

 

2014

 

2017

 

Når Conchita blir lagt på hyllen er ennå uvisst, men før det skjer kommer det et nytt album med Conchita. Albumet, som skal komme ut i løpet av året, er kanskje det siste vi ser av 2014-vinneren.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien