Melodifestivalen: Klart for tredje delfinale i kveld

Med Växjö som vertsby er vi klare for nok et kapittel i årets Melodifestival-saga. Syv nye artister står klare til å kjempe om finale- og Andra chanse-billetter – og i kveldens delfinale er aldersspennet mellom eldste og yngste artist hele 71 år (!)

Som tidligere er det trioen David Lindgren, Clara Henry og Hasse Andersson som skal lede publikum og TV-seere gjennom den 90 minutter lange sendingen. Etter at forrige program fikk skarp kritikk, for eksempel av Expressens Anders Nunstedt, som mente manus og Green Room-intervjuene var langt under pari, blir det interessant å se om kveldens sending blir bedre mottatt.

På startstreken i kveld står:

1) Robin Bengtsson – I Can’t Go On
Tekst og musikk: David Kreuger, Hamed ‘K-One’ Pirouzpanah, Robin Stjernberg

2) Krista Siegfrids – Snurra min jord
Tekst og musikk: Krista Siegfrids, Gustaf Svennungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares

3) Anton Hagman – Kiss You Goodbye
Tekst og musikk: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback

4) Jasmine Kara – Gravity
Tekst og musikk: Anderz Wrethov, Jasmine Kara

5) Owe Thörnqvist – Boogieman Blues
Tekst og musikk: Owe Thörnqvist

6) Bella & Filippa – Crucified
Tekst og musikk: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs

7) FO&O – Gotta Thing About You
Tekst og musikk: Robert ‘Mutt’ Lange, Tony Nilsson

Med sine 87 år blir Owe Thörnqvist tidenes eldste MF-deltaker når han går på scenen i kveld med en egenkomponerte boogie-låt som skiller seg helt ut fra alt annet i startfeltet. Aldersspennet ned til Bella i duetten på startnummeret etter ham er altså på hele 71 år – Owe er født i 1929 og har vært heltidsartist siden 1953, mens Bella er født i 2000.

Robin Bengtsson og finske Krista Siegfrids er de eneste av kveldens artister som har deltatt i Melodifestivalen tidligere – begge var med i fjor, da Bengtsson nådde femteplass i finalen med Constellation Prize, mens Siegfrids røk i delfinalen med sin Faller. Hun har imidlertid representert Finland i ESC tilbake i 2013 med låten Marry Me.

Ellers er det verd å merke seg noen av låtskriverne bak bidragene i kveld. Robin Bengtsson har fått med seg komponistene bak Sanna Nielsens Undo på sin låt, mens danske Tim Schou fra bandet A Friend In London (ESC 2011) står bak unge Anton Hagmans bidrag. Boybandet FO&Os låt er skrevet av ingen ringere enn Robert ‘Mutt’ Lange som har skrevet og produsert låter for blant andre AC/DC, Bryan Adams, The Corrs og Shania Twain, og har vunnet fire Grammy-priser i sin karriere.

Ett minutts klipp av låtene og 30 sekunder av scenefremføringen fra prøvene ligger allerede ute på SVTs nettsider, og fra klokken 14.00 i ettermiddag kan du høre lengre utdrag av låtene her også. Lenke finner du nederst i artikkelen.

Utfallet i kveldens konkurranse bestemmes som vanlig helt og holdent av TV-seerne, som kan stemme via telefon, SMS og Melodifestivalens egen ‘hjerte-app’.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 eller på Internett via SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien