NRK P1 spiller samtlige MGP-låter fram til finalen 11.mars

For første gang blir samtlige finalister i Melodi Grand Prix spilt på radio. Dette er et grep fra NRK for å gjøre publikum best mulig kjent med årets låter.

Det har i mange år vært et diskusjonstema hvordan NRK og andre radiostasjoner stiller seg til låtene som konkurrerer i MGP. Mange i både fanmiljøer og i pressen har stusset over at NRKs egne kanaler ikke engang spiller MGP låtene. Kanskje ville det å være sikret en viss radiospilling være en motivasjon for artister og låtskrivere å melde seg på MGP.

Som regel har NRK spilt et par utvalgte låter. Men mange i fanmiljø og artistmiljø har vært kritiske til det, fordi de mener NRK på den måten favoriserer enkelte låter framfor andre.

I år er det helt annerledes. I år det nærmest en Melodi Grand Prix bonanza i Norges største radiokanal NRKP1.

Samtlige låter som konkurrerer i finalen 11.mars er satt opp på spillelister i programmene på P1 i ukene fram til finalen. Det betyr i praksis at samtlige låter vil bli spilt 4-5 ganger hver uke i tre uker.  Noe som vil si at det hver uke blir mellom 40 og 50 spillinger av årets MGP-låter i P1.

Hver gang en Grand Prix-låt spilles kommer en liten hilsen fra artisten rett før låten. En hilsen av typen : «Hei dette er Rune Rudberg Band, vi er med i Melodi Grand Prix med denne låta, Run Run Away». På denne måten spille ikke bare låtene, men lytterne får også vite at dette er en av årets Grand Prix låter.

Samtlige artister som er med i finalen vil også være gjester i «Nitimen» fram til finalen. «Nitimen» samler daglig rundt 700.000 lyttere, mens på lørdager er det oppimot en milion.

Musikkprodusent i NRKP1, Atle Bredal sier til escNorge at årets låter årets melodier byr på en god variasjon, det være seg lydbilde, sjanger, produksjon og uttrykk. Det er også stor bredde i alder og henvendelsesform.

Men han har et lite ønske:

– I NRK P1 kunne vi godt ønske oss flere sanger på norsk men kanskje blir det flere til neste år? Men nå er det 2017 som gjelder og vi gleder oss til 11 mars!

På NRKP3 er også Ulrikke, som foreløpig den eneste, listet for spilling  med sin «Places», som for øvrig har videopremiere i morgen. 

NRK P1 og P3 har i år vært mye mer delaktig i utvalget av låter. Hver av musikkredaksjonene satte av en hel dag hvor de lyttet gjennom aktuelle bidrag og kom med sine innspill. 

I tillegg til at NRKP1 spiller samtlige låter vil det bli et par spesialprogrammer om MGP på radio i tida før finalen. Men dette vet vi foreløpig ikke mer om.

Aldri før har det vært en så massiv spilling av MGP-låter på NRK radio. Samtlige låter spilles fire, fem ganger i uka fram til finalen. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien