«Time» for Ukraina

Ukraina har valgt sin låt! O.Thorvald med sangen «Time» står på scenen i Kiev den 13. mai! Hør låten nederst i saken.

Etter 3 uker med semifinaler ble 24 sanger til 6, og 6 ble i kveld til én. Bandet «O.Thorvald» skal synge låten «Time». Resultatet ble avgjort av 50% folkestemmer og 50% jurystemmer. Juryen bestod av tre medlemmer: Konstantin Meladze, Andriy Danylko (sto på eurovisionscenen i 2007 under artistnavnet Verka Serduchka) og fjorårets vinner Jamala.

Ukraina leverte et spennende show. Kveldens deltakere var Salto Nazad og Tayanna som kvalifiserte seg i første semfinale, Rozhden og Illaria fra andre semfinale, og forrige ukes siste semfinales O.Thorvald og Melovin. før opplesningen av stemmene fikk vi et glimt av to av årets Eurovisionartister: Alma fra Frankrike og Kasia Mos fra Polen.

Både Tayanna og O.Thorvald endte opp med 10 poeng – men O.Thorvald var mest populær med sine 5 poeng fra seerne, mens Tayanna kún fikk 4 poeng fra TV seerne. Dermed var det O.Thorvald som stakk av med kveldens seier og billett til Eurovision på hjemmebane! Resulatlisten kan du se her:

1. O.Torvald – Time
2. Tayanna – I love you
3. Melovin – Wonder
4. Rozhden – Saturn
5. Illaria – Thank you for my way
6. Salto Nazad – O mamo

Dermed ble det for første gang siden 2007 ikke en kvinnelig artist som representerte landet, og for første gang siden 2005 – som også var forrige gang Ukraina arrangerte Eurovision – sender landet et band. O.Thorvald er allerede kvalifisert til finalen da landet arrangerer konkurransen – men vil de klare å gå i Jamalas fotspor og ta Eurovision tilbake til Ukraina i 2018? Hør sangen her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien