Intervju: Ulrikke

Det er bare en drøy uke til MGP-finalen går av stabelen og vi har tatt en prat med Ulrikke for å bli bedre kjent med henne og låten hun stiller med.

Ulrikke Brandstorp er 21 år gammel og kommer fra Skjeberg i Østfold. Siden 2. klasse på barneskolen har Ulrikke visst at det var artist hun skulle bli, noe CV-en hennes allerede bærer preg av. Hun har deltatt i en rekke talentprogrammer på TV og vært på Norgesturné med en av de andre finalistene i årets MGP. Hun var også med på oppvarmingen til «Siste sjansen» i Sarpsborg under MGP 2010 og 2011. Brandstorp inngikk nylig et samarbeid med svenske Isadora Cosmetics som falt for både personligheten hennes og låten «Play With».
Nå er hun klar for sin Grand Prix-debut som låtskriver og artist.

Ulrikke deltar i årets MGP med låten «Places». Tekst og melodi: Tony Alexander Skjevik og Ulrikke Brandstorp


Tross din unge alder har du en del erfaring med å stå på scenen og opptre. Kan du fortelle litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
– Musikk har vært en stor del av livet mitt siden jeg var bitteliten. I andreklasse på barneskolen vant jeg en konkurranse som het «Talentiaden».

Etter det var det gjort – jeg skulle bli artist, eller popstjerne som jeg så fint kalte det, haha! Etter det har jeg spilt teater i mange år, gått musikk- og danselinjen på videregående, vært med på Åge Steen Nilsen sine show «The Show Must Go On II» og «The Thrill Of Michael Jackson», vært med på Idol, The Voice, Beat for Beat osv. Jeg har med andre ord vært veldig heldig som har fått oppleve så mye til å være så ung.

Det er en alminnelig lørdag og du har fri. Hvordan tilbringes dagen?
– Hmm, kan nesten ikke huske sist jeg hadde helt fri på en lørdag! Men jeg må nok si at jeg sover lenge, kanskje tar en tur til byen for litt shopping og nyter kvelden med mat og tv-serier.

Hva gir deg inspirasjon til å skrive låter?
– Jeg trodde faktisk ikke at jeg kunne skrive låter før for noen år tilbake. Men jeg tror kanskje det har noe med at jeg aldri prøvde. Nå blir jeg inspirert av beats eller melodilinjer. Da har jeg noe å gå utifra, også bare kommer tekst og melodi.

Du har skrevet «Places» sammen med Tony Alexander. Kan du fortelle litt om deres samarbeid og hvordan låta ble til?
– Tony og jeg ble kjent gjennom Idol i 2013. Han er fantastisk hyggelig og ikke minst sinnsykt talentfull! Vi begynte å skrive litt sammen og skjønte vel fort at det funket bra å jobbe sammen. I slutten av sommeren 2016 sendte jeg en melding til Tony og skrev at jeg hadde lyst til å lage en sang til MGP. Vi møttes og etter et par timer var skjelettet til låta ferdig.

I programmer som «Idol» og «The Voice» er det, i likhet med MGP, de tilmålte minuttene på scenen som avgjør veien videre. Tror du disse erfaringene gir deg noen fordeler i MGP-finalen?
– Jeg tror absolutt at det kan være en fordel. For det første så vet jeg at det ikke er farlig, haha! Og for det andre så har jeg lært at jeg må nyte de få minuttene jeg har. For de går unna!

Hva håper du å få ut av MGP-deltakelsen og hvordan ser du for deg at dette kan være med på å forme veien din videre som artist og låtskriver?
– Jeg tenker at MGP er en fantastisk mulighet til å vise seg fram til Norge, og forhåpentligvis store deler av verden. Jeg plukker også opp mange gode tips og råd på veien, som gjør meg mer forberedt på den store musikkverden!

Du omtales som et fyrverkeri på scenen og vi er selvsagt utrolig spente på hva du har å by på. Kan du avsløre noe om hva vi kan forvente oss under din opptreden?
– Så artig! Jeg pleier nok å ha mye energi og positivitet innabords, ja! Jeg kan love et skikkelig SHOW! Jeg har egentlig ikke lyst til å avsløre så mye. Det er jo mer spennende når det er en overraskelse! Det eneste jeg kan si er at jeg har med meg 6 fantastiske dansere som alle er klare til å gi jernet!

Har du, som nordmenn flest, et forhold til MGP og Eurovision Song Contest fra tidligere? Er det noen MGP-artister, låter eller øyeblikk du husker spesielt godt?
– Jeg har absolutt et forhold til både MGP og ESC! Alexander Rybak<3 Digga låta og han var så sjukt sjarmerende!

Hvis du måtte velge én av årets MGP-låter du skulle fremført istedenfor «Places», hvilken ville du valgt og hvorfor?
– ÆÆÆ! For et sinnsykt vanskelig spørsmål! Kanskje «Grab The Moment». Det er nok den låta som er nærmest min egen sjanger og stil 🙂 Også er den fengende!

Og til slutt; har du en hilsen til våre lesere?
– Ja!! Tusen takk til alle som heier, streamer, deler og kommenterer fine ting! Jeg er helt overveldet over den positive responsen! TAKK!

Du kan se Ulrikke med «Places» i MGP-finalen lørdag 11. mars. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Ulrikke lykke til med prøver og forberedelser frem mot årets MGP-finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien