‘Yodel It!’ for Romania

I en tre timer lang direktesending i kveld har Romania valgt sitt bidrag til Kiev – og valget falt på Ilinca og Alex Florea og deres rap-og-jodlemiks ‘Yodel It!’. Duoen blir dermed de 17. i rekken som skal representere Balkanlandet i Eurovision Song Contest.

Resultatet i kveld ble helt og holdent avgjort av publikum, og det var liten tvil om hvem det rumenske folket ønsket som vinner. Yodel It! tok en suveren seier med omtrent dobbelt så mange stemmer som andreplassen – MIHAI og I Won’t Surrender. På tredjeplass kom Instinct med Petale, og på de neste plassene fulgte bandet Maxim og Xandra.

romania2017 table

Dette er ikke første gang Romania velger et uortodokst bidrag til ESC. Tidligere har de bydd på både kontratenoren Cesar med It’s My Life og bandet Todomondo med den flerspråklige Liubi liubi, I Love You, og i fjor valgte de rockemusikallåten Moment of Silence med Ovidiu Anton – før Romania ble diskvalifisert fra konkurransen på grunn av utestående gjeld.

I Kiev i år skal Ilinca, som heter Bacila til etternavn, og Alex Florea fremføre Yodel It! i første halvdel av andre semifinale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien