Hellas velger låt i kveld

Den greske låten velges i kveld.

Finalen finner sted i ERTs studio i Athen, og sendes direkte kl. 21.00. Demy, som ble valgt internt tidligere i år, har forberedt tre låter som skal konkurrere om å bli det greske bidraget. Låtene vil ikke bli fremført live. I stedet blir det spilt av tre musikkvideoer, som er spilt inn i Hellas og Odessa i Ukraina. I Odessa fikk hun blant annet møte byens ordfører.

Kypros’ representant Hovig skal også opptre med sin låt, «Gravity».

ERT arrangerer finale igjen
Dermed er Ellinikós Telikós tilbake som uttaking for det greske bidraget, etter en periode med én intern utvelgelse og EUROSONG arrangert av MAD TV.

De tre låtene er:

  1. «Angels», med tekst av Romy Papadéa
  2. «This Is Love», med tekst av Romy Papadéa og John Ballard
  3. «When the Morning Comes Around», med tekst av John Ballard

Alle låtene har melodi av Dimítris Kontópoulos, og vil bli fremført på engelsk.

Før helgen meldte oikotimes at «This Is Love» hadde blitt lekket på nett, men låten har blitt fjernet og det er bestemt at den fortsatt skal delta i konkurransen.

Kjente Eurovison-låtskrivere
Papadéa er Demys søster, og jobber som låtskriver. Skulle én av hennes to låter vinne, blir dette første gang søstrene deltar i Eurovision. Ballard, som også er låtskriver på to av låtene, har derimot deltatt en rekke ganger tidligere. I 2013 skrev han Aserbajdsjans «Hold Me», i 2014 Russlands «Shine» og i 2016 Russlands «You Are the Only One». På 80-tallet deltok han også to ganger som artist i Melodifestivalen.

Kontópoulos er heller ikke et ukjent navn i Eurovision-sammenheng. I tillegg til å være medlåtskriver på de samme Eurovision-bidragene som Ballard, står han bak Hviterusslands «Work Your Magic» fra 2007, Ukrainas «Shady Lady» fra 2008 og Hellas’ «This Is Our Night» fra 2009.

Annerledes internasjonal jury
Resultatet i finalen vil bli avgjort av 70/30 telefon- og jurystemmer. Telefonstemmene er det det greske folket som vil stå for, mens juryen vil bestå av personer fra den greske diasporaen i Armenia, Aserbajdsjan, Australia, Belgia, Georgia, Italia, Tyskland, Ukraina og Østerrike.

Ellinikós Telikós starter i kveld kl. 21.00 på ERT1.

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien