Armenia: Artsviks sang slippes 18 mars!

Endelig nytt fra Armenia! Artsvik skal synge sangen «Fly With Me» i Kiev, og den slippes 18 mars!

Artisten Artsvik ble valgt den 24 desember i fjor, etter en lang utvelgelsesprosess. Dagen etter inviterte AMPTV låtskrivere verden over til en konkurranse om å skrive det beste bidraget. Over 300 bidrag kom inn, og kringkasteren valgte ut de 10 beste, som de i sammarbeid med artisten selv har nå gått nøye gjennom. Og nå er bomben sluppet: Det blir «Fly With Me» som representerer landet!

Til tross for at låtskrivere verden over sendte inn bidrag, får vi se kjente navn i sangens låtskriverteam: Lilith and Levon Navasardyan har komponert sangen. De skrev også Aram MP3’s «Not Alone», Mika’s «Love», og sist i fjor skrev de Iveta Mukuchyans «LoveWave». Alle disse sangene har havnet i topp 10. Teksten er skrevet av Avet Barseghyan and David Tserunyan.

Sangen er inspirert av årets tema «Celebrate Diversity». Musikken har innslag fra tradisjonell folkemusikk fra både Armenia, Europa, Afrika og Asia. Artsvik selv forteller at sangen handler om en jente, som er en metafor og et symbol på kjærlighet, og om forskjellige kulturer, språk, farger, personligheter, og skjønnheten i at vi alle er forskjellige.

Sangen blir presenteret Lørdag 18 Mars kl 18.30 på Eurovisions offisielle youtubekanal. Musikkvideoen vil også bli utgitt på samme tidspunkt.

Armenia har vært med i Eurovision siden 2006, og selv om de enda ikke har vunnet konkurransen har de en imponerende rekke med topp 10 plasseringer. I fjor kom Iveta Mukuchyan på en 7. plass med sangen «LoveWave». Vil Artsvik ta konkurransen hjem, en gang for alle? Se Artsviks fremføring av Christina Aguilera’s «Hurt» i Armenias utvelgelsesprosess nedenfor.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien