I kveld: Island velger sitt bidrag!

Samme dag som både Norge, Sverige, Litauen og Azerbaijan er også våre naboer på Island klare for å velge sitt bidrag, gjennom sin nasjonale finale Söngvakeppnin.

Klokken 20.45 CET i kveld kan du se Islands nasjonale finale. For å se finalen går du inn på DENNE linken, og klikker deg deretter videre til «Í Beinni» i høyre hjørne, som sender deg til direktesendingen.

7 bidrag skal konkurrere i kveld. Etter to lørdager med semifinaler har vi 6 kvalifiserte sanger, og et wildcard som ble delt ut i siste liten. Artistene fremfører i denne rekkefølgen:

1. Aron Hannes Emilsson – Tonight
2. Arnar Jónsson & Rakel Pálsdóttir – Again
3. Aron Brink – Hypnotised
4. Hildur Kristin Sefánsdóttir – Bammbaramm
5. Rúnar Eff Rúnarsson – Make your way back home
6. Svala Björgvinsdóttir – Paper
7. Daði Freyr Pétursson – Is this love?

Til tross for at alle sangene ble fremført på islandsk i semifinalene har alle artistene i kveld fått valget mellom engelsk og islandsk. Det språket de fremføres på i kveld vil være det språket vinnersangen fremføres på i Eurovision.

Første del av avstemningen vil avgjøres 50/50 av jury og publikumstemmer. To stykker vil komme til gullfinalen herfra. Deretter vil vinneren avgjøres 100% av publikumstemmer.

Som pausenummer kommer Måns Zelmerlöw, som vant Eurovision 2015 for Sverige. Han vil i kveld fremføre vinnerlåta «Heroes», i tillegg til sin nyeste singel «Glorious».

Island debuterte i Eurovision i Bergen i 1986, og har siden det vært med 29 ganger. Årets bidrag vil bli deres 30 deltakelse. I fjor røk Island ut av semifinalen med Greta Salome’s «Hear Them Calling». De vil i år bli å se i første semifinale den 9 mai, og håper på en finaleplass den 13. mai i år!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien