NRK satser på «Adresse Kiev» som lørdagsunderholdning, mens SVT legger ned

Også i år satser NRK på å lage underholdningsprogrammer ut av presentasjonen av årets låter til Eurovision. Det blir panel, det blir publikum og det blir beste sendetid. Første «Adresse Kiev» sendes 2. påskedag, mandag 17. april. Mens de tre neste programmene sendes de kommende tre lørdagene. Siste «Adresse Kiev» sendes lørdag 6. mai, uka før Eurovision er i gang med første delfinale 9. mai. Du som er leser av escNorge er velkommen som publikum under sendingene. Les mer om det her. 

Låtene som deltar i Eurovision har blitt presentert på ulike måter gjennom tidene. På 70- og 80-tallet var det vanlig å kun vise låtene etter hverandre med en tekstplakat i mellom. Så var det mange år med et nordisk panel hvor musikkjennere i hele Norden vurderte de ulike låtene. De siste årene har NRK hatt en modell hvor de har hatt publikum i salen, og laget dette som et underholdningsshow. Slik blir det i år også. Opptak av «Adress Kiev»-programmene skal foregå 3. 5. og 6. april, og du kan være publikum. 

Dersom du vil være med som publikummer, så kan du melde deg på ved å sende en mail med ditt navn, adresse og telefonnummer til følgende mail: [email protected]

I fjor skjedde opptakene på ettermiddagstid, og det vil høyst sannynlig bli det i år også.

Alt programinnholdet er ikke klart ennå, men det jobbes med måter å involvere publikum på under sending, utover å klappe, humre og juble av ulike grunner under presentasjonen av låtene. 

Mens NRK satser på sine forhåndsprogrammer og legger det som lørdagsunderholdning har SVT valgt å legge ned sin «Inför Eurovision». Bakgrunnen for nedleggelsen er prioritering internt i kanalen og varierende seertall, sier Ebba Adielsson til SVTs egne Eurovision-sider. 

Prosjektleder for MGP og Eurovision i NRK, Stig Karslen, sier til escNorge at forhåndsprogrammene de siste årene har hatt høye seertall, og at de er fornøyde med de programmene de har laget. Og til alle fans har han følgende beroligende melding:

– Det er ingen signaler om å legge ned forhåndsprogrammene i Norge. 

Hvem som kommer til å sitte i det norske panelet i år er ikke helt klart ennå, men dette vil muligens bli klart i løpet av dagen eller morgendagen. escNorge oppdaterer informasjonen.

Mens SVT legger ned sitt tradisjonelle «Inför Eurovision» satser NRK på sitt «Adresse Kiev» som lørdagsunderholdning. escNorges lesere er invitert til å være med som publikum under sendingene. Hva mener du om at NRK velger å satse såpass mye på dette med fire programmer, mens svenskene legger det ned? Diskuter gjerne i kommentarfeltet her, eller på vårt diskusjonsforum. 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien