Dagens bidrag: Bulgaria

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Bulgaria.

temabokser2017

Bulgaria er et av landene som har hatt det tøffest i Eurovision siden debuten i 2005. De har bare kommet til finalen to ganger. I 2007 kom de på 5. plass med duoen Elitsa & Stoyan og låten Water, mens de i 2016 kom på en meget gledelig 4. plass når Poli Genova sang If Love Was a Crime. Dette ga Bulgaria blod på tann – noe som gjør at de også i år satser med gode låtskrivere og en ung lovende artist.

Det var lenge ukjent hvem som skulle delta for Bulgaria i årets Eurovision Song Contest, men blant ryktene fant vi han som tilslutt ble deres representant – Kristian Kostov. Kristian ble født 15. mars 2000 av bulgarsk mor og far fra Kazakhstan og er dermed den første deltakeren noensinne som er født på 2000-tallet! Han er oppvokst i Moskva og kan dermed også russisk og ble først kjent gjennom The Voice Kids Russland i 2014. Hans mentor i denne konkurransen var faktisk en tidligere Eurovision-vinner – Dima Bilan (2008). Han kom til finalen, men vant ikke denne konkurransen. Han imponerte med sin modenhet og evne til å leve seg inn i låtene han sang. Høsten 2015 deltok han i X-Factor Bulgaria og kom der på en andreplass. Han gjorde seg dermed for alvor kjent også for det bulgarske publikum. Han har i etterkant sluppet flere singler som har gjort stor suksess i Bulgaria.

Låten han skal synge er en pop-ballade med etniske elementer og heter Beautiful Mess. Den er skrevet av bulgarske Borislav Milanov (som også har vært med på å skrive Makedonia og Serbia 2017) i tillegg til Joacim Persson, Sebastian Arman, Alex Omar og Alexander V. Blay.

Vil Bulgaria gjenta suksessen fra fjoråret og komme seg i topp 10? Kristian Kostov deltar i semifinale 2 i Mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien