Britiske komikere skriver Eurovision

Bak enhver artist og låt står navn vi aldri hører om. Det kan være koreografer og vokalpedagoer. Men også programlederne – vertene – får betydelig hjelp, om ikke alt, styrt av navn gjemt i kulissene.

I år er disse briter, og begge har solid erfaring fra oppsetninger, både på scene og skjerm.

Alex Worrall og Tim Telling er navnene, og sammen med produsenten for showene i Kiev – Stuart Below – vil de unektelig sette sitt preg på hva vi vil få se og oppleve fra scenekanten.

Worral har sin erfaring først og fremst fra underholdningsshow fra BBC3, men har skrevet fulltid helt siden sine unge dager som komiker i Edinburgh. Han har også hatt en fot innen MTV, både i USA og Storbritannia. Etter suksess med filmen Here Boy, jobber nå Worral aktivt mot en helt ny drama-serie. Det er allikevel innen humorbransjen han først og fremst har satt sitt preg.

Tim Telling er et navn ingen norske lesere trolig har noe som helst forhold til, men han står bak The Daily Mash (altså ikke «Mail»): Storbritannias største webside for satire.

Suksessen med dette nettstedet har ført Telling høyt opp på etterspurte navn innen britisk humor og satiri, og han har ved gjentatte anledninger tatt med seg Mash-formatet til både radio og TV-formatet innen britisk media.

Det er første gangen herrene jobber med hverandre, og deres mål for skriptet til årets Eurovision – er å «…help the hosts look slick, smart and be funny to millions of people. Global LOLs are the hardest LOLs to get».

Om de når gjennom til både det norske og internasjonale publikumet om drøye to uker: Det vil vi få svar på under den første semifinalen – tirsdag 9. mai.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien