Dagens bidrag: San Marino

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og vi har kommet til San Marino.

temabokser2017

San Marino debuterte så sent som i 2008, og har bare deltatt i Eurovision sju ganger. I år har kringkasteren valgt Valentina Monetta og Jimmie Wilson med låten «Spirit of the Night». Den har melodi av Ralph Siegel og tekst av Jutta Staudenmayer og Steven Barnacle.

42-åringen Valentina Monetta fra San Marino by har blitt et kjent navn for Eurovision-fansen etter å ha representert landet i 2012, 2013 og 2014. Hun var også å se i finalen i 2015 da hun delte ut de sanmarinske poengene. Jimmie Wilson kommer fra Detroit i USA, men har bodd og arbeidet i Tyskland for å delta i en musikal der. Blant låtskriverne finner vi også Ralph Siegel, som deltar som låtskriver i Eurovision for 25. gang siden 1974.

Med årets bidrag har Valentina Monetta fremført halvparten av San Marinos totalt åtte Eurovision-bidrag. Hun er også den kvinnelige artisten, sammen med Lys Assia, Elisabeth Andreassen og Sue Schell fra Peter, Sue and Marc, som har deltatt som artist på flest bidrag i konkurransens historie.

San Marinos debut endte med sisteplass i semifinalen, før de stod over i 2009 og 2010. Siden 2011 har samtlige bidrag ikke gått videre til finalen, med ett unntak. Da Monetta fremførte «Maybe» i 2014 endte bidraget på tiendeplass i semifinalen, noe som akkurat var nok til å gi landet sin første og hittil eneste finaleplass. I finalen ble det 24. plass. Bare Slovenia og Frankrike fikk færre poeng.

historie

I år har San Marino startnummer ti i den andre semifinalen 11. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien