Dagens bidrag: Serbia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og vi har kommet til Serbia.

temabokser2017

Selv om Serbia var en del av Jugoslavia, som debuterte i 1961, var det ikke før i 2007 at de konkurrerte under kun navnet Serbia. Før dette var de en del av Serbia og Montenegro som debuterte i 2004, men ble oppløst i 2006.

Serbia er sammen med Sveits, det eneste landet som har vunnet samme året som de har deltatt for første gang. I år er det ti år siden Maria sang Moltiva til topps i Helsinki. Etter seieren har de stort sett klart seg ganske bra, men de har også hatt sine nedturer. I 2009 og 2013 gikk de ikke videre til finalen, i 2014 tok de pause fra Eurovision, før de kom tilbake i 2015.

Tijana Bogicevic er kvinnen som er internt valgt til å representere Serbia i årets Eurovision i Kiev. Tijana er 35 år gammel og født og oppvokst i Serbia. For tiden bor hun i USA, der hun produserer musikk og synger. Hun har erfaring fra Eurovisionscenen, da hun var korist for Nina, som deltok for Serbia i 2011.

Som selvstendig artist, slo hun igjennom i Serbia i 2013 da hun utga sin debutsingel Cudo. Året etter var hun med i en populær duett sammen med en annen kjent serbisk artist.

Låten Tijana skal synge heter In too Deep. Den er skrevet og produsert av blant andre Borislav Milanov. Han står også bak bidragene til Bulgaria og Makedonia i år.

historie

Tijana skal åpne den andre semifinalen 11. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien