Omar Naber: -Jeg skrev låta for 10 år siden!

Foto: Silje Smith Hansen/escNorge

Omar Naber om låta, forventinger til årets konkurranse og mer.

Vertsbyen Kiev er ikke det eneste som vender tilbake fra 2005 – Omar Naber representerte Slovenia i Kiev i 2005 med sangen ”Stop”, og i år er han tilbake med låta ”On My Way”, som han har skrevet selv. Sangen ble valgt gjennom en nasjonal finale den 24 februar i år.

Artister og band fra hele 35 land er samlet i Amsterdams Vondelpark for å møte pressen før det bærer videre til Melkweg Arena og konsert.
EscNorge tar seg en prat med Omar.

-Du har deltatt i Eurovision en gang før, også da i Kiev. Hva har vært den største forskjellen så langt?

-Den største forskjellen er meg. Jeg har forandret meg så mye, og blitt så mye mer moden. Mange sier du blir voksen rundt 27-28. Men jeg føler at denne prosessen varte fra 25-35 for meg. Jeg er 35 nå, og har forandret meg utrolig mye! Jeg har ikke bare blitt voksen, jeg har også fått mye mer erfaring. Jeg tror det kan være en fordel for meg siden sist.

-Har du noen spesielle forventinger for årets konkurranse? Du har jo opplevd Eurovision i Kiev før.

-Det er vanskelig å si. Selvfølgelig håper jeg at jeg kommer til finalen, men man vet jo aldri hva slags faktorer som spiller inn når folk stemmer. Jeg skal gjøre mitt beste!

-Hva handler sangen din om?

-Sangen min handler om mine personlige erfaringer. Jeg skrev den for rundt 10 år siden. Helt siden da har jeg visst at dette er en helt spesiell sang, den skiller seg veldig ut fra de andre jeg har skrevet. Jeg følte meg ikke helt moden nok til å gi ut sangen da. Jeg ville gi sangen den oppmerksomheten den fortjente, og jeg har ventet på det rette øyeblikket. Nå har jeg ventet i 10 år, og instinktet mitt stemte. Jeg vant den nasjonale finalen, og jeg gleder meg til å vise resten av Europa sangen min!

-Hva ser du mest frem til i Kiev?

-Å få se byen! Sist gang jeg var der festet jeg hver natt, og sov hele dagen. Nå som jeg er litt eldre og klokere skal jeg bruke tiden på å få sett Kiev.

-Til slutt, har du noe du vil si til de Norske fansene dine?

-Nyt Eurovision akkurat like mye som vi som står på scenen kommer til å gjøre. Eurovision blir bedre og bedre hvert år!

Omar Naber blir å se som nummer 17 i første semifinale den 9. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien