Flere kontroverser rundt Julia

Julia Samoylova kom seg aldri verken gjennom grense- eller mediekontrollen til Kiev, men som et plaster på såret skal hun få nå opptre på roten til rotet: Krim. Og gjett datoen …

9. mai.

Datoen for den første semifinalen i Kiev.

Det er selvfølgelig fullt mulig å starte spekulasjoner når både tid og sted blir slik sammenfallende, men det skal sies at 9. mai er en dato som markeres som Seiersdagen i flere tidligere Sovjet-republikker. Datoen er en markering for uniones seier over Nazi-Tyskland i 1945. Spesielt i Russland markeres den langt sterkere enn vår egen frigjøringsdag.

Når allikevel Julia blir hentet inn til en slik markering, i en del av Europa som brorparten av verdenssamfunnet stadig anser som ukrainsk, er det ikke rart at både ukrainske medier reagerer – i likhet med en god del fansider som faktisk stort sett har klart seg å holde seg nøytrale i årets russisk-ukrainske bruduljer.

Ukrainske medier hevder om noen i de innerste kretsene av myndighetene ønsket å gi Julia en slags midlertidig løyve til Kiev til Eurovision, ble all tvil nå feid under teppet for godt.

Det er også verdt å nevne at man visstnok under sendingene fra Kiev, i følge noen medier, vil få se bilder og klipp fra Krim – som en del av Ukraina …

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien