Første semifinale land 11 til 15

Så er det klart for de 5 siste landene som skal øve i dag, de tre siste øver i morgen og med åtte låter igjen er 7-8 finaleplasser allerede «opptatt». Så det blir hard kamp nå.

Polen

Stor og kraftig ballade fra Kasia, full kontroll på det vokale, nok en hvit kjole og med vindmaskinen på full speed så blir dette en riktig så bra versjon av denne typen store ballader. Book-makerne er ikke helt sikker på denne som finalekvalifiserer, men jeg tror vår polske vennine har det som skal til for at blir en av de ti som kan strekke armene over hodet og juble for finaleplass på tirsdag. Og de to andre gjennomkjøringen bare forsterker dette inntrykket.

Moldova

Partyguttene i Sunstroke Project kommer til å skape liv i salen og mange vil forsøke seg på den nye trampedansen de introduserer til oss i år. Dette svinger, dette er en gladlåt og mange blir i god humør av slik ubetinget gledesfremvisninger. Book-makerne gleder seg også over dette og tror på finaleplass og jeg tapper foten i gulvet i enighet. Og jeg tolker splitthoppene de har som en egen hilsen til oss i Norge.

Island

To år på rad har de misset på finaleplassen og dessverre tror jeg ikke alle gode ting er tre for Svala. Og det gjør ikke book-makerne heller. Nok en gang ett hvitt kostyme og selv om hun prøver å overbevise oss om at hun har ett budskap i låten sliter hun med å bryte isen ovenfor publikum er jeg redd for. Hun synger bra, men problemet er mer at låten rett og slett ikke klarer å fenge på noen som helst måte. Men, hun skal ha for innsatsen og årets platåsko.

Tsjekkia

Martina ligger dessverre for henne nederst på listen hos book-makerne over hvem som går til finalen. Og selv om jeg liker låten er jeg i grunn enig i at det nok blir skjebnen til denne låten. Selv med vokalen i orden blir dette for stillestående og en smule inadvendt for at dette skal fenge publikum rundt omkring i Europa. Og den gull-buksedressen gjør vel i grunn ikke underverker for låten heller. De neste gjennomkjøringene er som den første.

Kypros

I mørke klær prøver Hovig å overbevise oss om at han kan utfordre tyngdekraften musikalsk. Tror vel de fleste føler at han ikke helt klarer det på en overbevisende måte. Vokalt er det greit, men enda sitter ikke alle dansetrinnene eller for å være helt korrekt så er de vel noen posisjoner der han fryser bevelgelsen sin hvor han ikke har nok balanse til å ikke røre på seg. Book-makerne har denne på tiende-plass, jeg tror vel den snubler under streken. Og de to siste gjennomkjøringene endrer i grunn ikke på mitt syn på denne låten.

I denne runden fikk jeg inn 2 nye land til finalen og da er det i grunn bare 1 plass igjen til de tre siste semifinalelåtene som enda ikke har hatt sin andre øving.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien