Andre semifinale sang 3 – 5

Så skal vi gjennom tre semifinalelåter før det er de 5 store + Ukraina som skal øve. Men, de øvelsene skulker jeg, da jeg er invitert på fest i den norske ambassaden. Dit kommer JOWST også.

Makedonia

Når man synger om å danse alene så kan det jo være forståelig at man opptrer alene på scenen, men i dette tilfelle er det i grunn ikke helt på sin plass. For Jana med sine begrensede ferdigheter på det sanglige området vrikker og flørter med kamera til den store gullmedaljen, men både jeg og book-makerne er enige om at hun gjør det til ingen nytte. Me, det sorte glitter-frynse-kostymet er kult da.

Malta

Claudia legger absolutt all sjel i sin fremføring i en vakker hvit kjole og man får håpe på at hun tror på dette selv. For verken jeg eller book-makerne har vel den helt store troen på dette. Vokal har hun alt under kontroll, bare så synd at hun har fått en låt som mange mener ikke er all verden. Men, det finnes sikkert en Disney-film dette kan brukes i.

Romania

Glitterkanon, jodling og fargerik bakgrunn er det Ilinca og Alex serverer oss og de skal ha for innsatsen. For til tross for en fengende undertone i låten blir dette bare masete og i grunn ufrivillig morsomt til tider. Vi gir Ilinca som jeg tror er det kvinnelige medlemmet i denne duoen plusspoeng for fin rød kjole. Book-makerne er sikker på finaleplass, jeg er mere skeptisk men innser vel at det blir det selv om jeg helst hadde sett at de ikke skjedde.

Da er vi ferdig med semifinalelåtene for i dag – de fem store + Ukraina skal øve, men det vil jeg skulke da man tross alt er invitert på hagefest hos den norske ambassadøren her i Kiev. Og jeg tror vel bare det er Romania fra denne gruppen som tar seg til finalen, så enda 8 plasser ledig.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien