Oppsummering av dag 8 i Kiev

Nok en dag er over i Ukrainas hovedstad Kiev. I dag er det de fem store og vertslandet som har fått hatt sin andre prøve i Kyiv’s International Exhibition Center.

Frankrikes Alma står helt alene på scenen, med eiffeltårnet som bakgrunn. Det meldes om grei vokal.

Lucie Jones som er Storbritannias håp er også alene på scenen. Men det klarer hun veldig fint, for hun leverer en av prøvenes beste vokalprestasjoner og kan det faktisk hende at britene endelig skal få nyte en akseptabel plassering igjen?

Tysklands Levina synger om det perfekte livet, men vokalen var ikke helt perfekt når man hører på det lille klippet som er sluppet fra dagens prøve. Fremstår litt grått og anonymt på scenen.

Spanske Manel Navarro er kledd i en sommerlig skjorte, det samme er bandet. Stikkord for det visuelle er surfebrett og palmer, og her er det sommer for alle penger som gjelder.

Fra storfavoritten Italia får vi akkurat det vi forventer. Francesco Gabbani gir en livlig fremføring og på plass er også fire korister og selvfølgelig den etterhvert så ikoniske gorillaen. At Italia kan vente seg en god plassering i år er vel de fleste enige om, så får vi se om det holder til seier slik mange tror. 

Årets eneste rene rockeinnslag får vi fra vertslandet Ukraina. Bandet O.Torvald leverer en sikker fremføring og visuelt ser det veldig stilig ut og det ser mer moderne ut enn det gjorde i den nasjonale finalen. Så får vi se om de tjener noe på å være vertsland, samt at de skiller seg ut sjangermessig.

Nå har alle bidrag fått prøvd seg to runder på scenen, og det er nå årets musikkfest virkelig begynner. I dag er den offisielle åpningen av Eurovision 2017 og det markeres som tidligere år med at artistene går på den røde løperen for å hilse på fans og presse.

Her kan du se klipp fra dagens prøver som gir et inntrykk av hvordan det vil bli seende ut på tv-skjermen:

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien