Nå er dagen her

Bak disse veggene og nesten på hellig grunn skal det avgjøres hvilken av årets 26 finalister som får ta sine da sikkert litt svette hender etter en spennende avstemming rundt krystall-mikrofonen som er premien til den som vinner.

Vi får håpe at vedkommende ikke tar en Rybak. I Grand Prix-sammengen betyr å ta en Rybak og ødelegge premien rett etter at man har mottatt den. Det klarte Alexander som forresten har bursdag i dag allerede da han stod på scenen og tok mot publikums hyllest. Siden da skal vist nok denne krystall-premien ha blitt forsterket en del.

Tror jeg at det blir to nordmenn som får krystall med seg hjem i natt. Nei, jeg gjør vel i grunn ikke det. For med odds ett sted mellom 100 og 500 så skal det en reell stemme-tsunami til for at ting skal gå vår vei. Men, stadig flere får øynene og ørene opp for den norske låten. Så jeg mener absolutt at en topp-ti plasering burde kunne være innenfor rekkevidde. Og siden vi på nåværende tidspunkt ligger rundt 18.plass på bettingen så vil det være en plassering vi må være veldig fornøyd med hvis den skulle inntreffe.

Men, hvem vinner så i kveld og må ha med seg en krystall-mikrofon i bagasjen?. Inntil artistene med delegasjoner og presse vendte nesen mot Kiev var det i grunn ganske enstemming enighet at seieren vile gå til Italia. Og noen nettsteder lagde reportasjer om hvor det ville bli avholdt «når» Italia vant.

Som gammel ringrev så nekter jeg å uttale meg om låters vinnersjanse eller for den sak hvis den er en semifinalelåt, hvilken sjanse de har til å ta seg til finalen, inntil jeg har sett alle bidragene på scenen. Det er først der en låt’s skjebne på mange måter avgjøres.

Noen låter bare får det til og vokser voldsomt i manges øyne. Og noen låter får det ikke til og går på en smell. I år er Østerrike ett godt eksempel på det første og Estland er enda bedre eksempel på det andre.

Det samme har skjedd med de låtene som har vært i tetskiftet de siste ukene. Mens både Bulgaria og Portugal har fremføringer som setter publikum i den stemningen låten handeler og har Italia smurt litt feil for å bruke ski-språket. Jeg synes opptredenen til Francesco er litt for ukonsentrert og vimsete og koristene tilfører veldig lite til låten. Men, skiløp kan fortsatt vinnes med smurning som ikke er helt optimal og slik er det for Italia også. Det er vel fortsatt størst mulighet for at støvel-landet trekker skituppen så lagt frem at de blir den som vinner dette løpet.

Uansett, men tre låter ifølge book-makerne inn på oppløpet samtidig vil avsløringen av televoting-stemmene blir en rysare av en annen verden.Så, det er bare å stålsette seg for kvelden og håpe at akkurat din favoritt vinner. Og husk å nyte showet selv om akkurat din favoritt ikke skulle gjøre det bra også. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien