Mange kjente MGP-ansikter i høstens Stjernekamp

Flere av årets Stjernekamp-deltakere er kjente MGP-ansikter. Tre av dem har representert Norge i Eurovision.

Onsdag denne uken ble høstens Stjernekamp-deltakere offentliggjort. De ti som skal kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer» er: Didrik Solli-Tangen (29), Ida Maria (32), Gaute Ormåsen (34), Benedicte Adrian (53), Adam Douglas (36), Ina Makeda Halvorsen Dyhre (24), Erlend Bratland (25), Lisa Børud (21), Aleksander Walmann (31) og Hilde Lyrån (54).

– Dette er beste cast vi har hatt noen gang. På papiret, sa programleder Kåre Magnus Bergh da deltakerne ble presentert.

Som del av duoen Dollie De Luxe, vant Benedicte Adrian Melodi Grand Prix i 1984 med låten «Lenge leve livet». Didrik Solli-Tangen fikk æren av å representere Norge på hjemmebane i 2010 med «My Heart Is Yours» og Aleksander Walmann hanket inn en tiendeplass med låten «Grab the Moment» i årets konkurranse som del av duoen JOWST. Flere av de andre deltagerne er også kjente MGP-ansikter. Gaute Ormåsen deltok både i 2010 og 2013. Erlend Bratland fikk en annenplass i 2015 med låten «Thunderstruck», og Ina Makeda Halvorsen Dyhre stilte i fjor opp med låten «Stand Up». I tillegg var Ida Maria en av låtskriverne i årets MGP – da hun sammen med P.K. Ottestad stod for låten «Mama’s Boy» til Ella.

I fjor var det Knut Anders Sørum, også han tidligere MGP-vinner, som stakk av med seieren.

Årets programleder er som alltid Kåre Magnus Bergh, og dommerpanelet vil bestå av Mona B. Riise og Thomas Felberg. Stjernekamp er blant NRK’s mest populære programmer, og i fjor var det hver lørdag i snitt 725.000 som så hvert program direkte på TV. Tidligere vinnere er Rita Eriksen, Silya Nymoen, Nora Foss Al-Jabri, Maria Haukaas Mittet og Knut Anders Sørum.

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien