– Foreslå din drømmeartist eller låtskriver til MGP2018

NRK med Stig Karlsen i spissen er godt i gang med planleggingen av neste års Melodig Grand Prix. Datoen er ikke bestemt, men om en kikker på når Oslo Spektrum er ledig og når det er vinter OL så er 10.mars en ganske sannsynlig dato. Men en dato er jo ikke så mye verdt i seg selv. Hvilke låter får vi i neste års norske finale, hvilke artister stiller opp og enda viktigere; hvilke låtskriver og produsentmiljøer velger å stille opp? Vi i escNorge inviterer deg til å komme med dine drømmeartister, låtskrivere og produsenter. Ønskene vil vi formidle til NRK, og vi vil kontakte både disse og andre artister og musikkmiljøer for å høre hvorfor de vil stille opp i MGP. Eller kanskje enda viktigere: Hvorfor vil de ikke stille opp?

Selv om det er slik at det resultatmessig i den internasjonale finalen, Eurovision Song Contest ikke har vært en veldig stor fordel for Norge å stille med en kjent artist så er det en ganske stor etterspørsel etter mer kjente navn i den norske finalen fra både pressen, fansen og bransjen ellers. Noen ganger har vi hevdet oss bra når etablerte, velkjente navn har stilt for Norge. Maria Haukaas Mittet klarte en flott 4. plass i 2008, Margaret Berger kom på en fjerdeplass i 2013 og vi vant med relativt kjente Bettan/Hanne Krogh og Rolf Løvland. 

Men vi har også vunnet med Alexander Rybak som hadde en litt anonym deltakelse i Idol, og en noe mer profilert seier i Kjempesjansen på NRK før han vant hele sulamitten i 2009. Vi har også fått gode resultater med totalt ukjente artister. Noen eksempler: Jostein Hasselgård i 2003, Carle Esben i 2014, Mørland og Derbrah i 2015 og Jowst i 2017. Mens kjente fjes som Guri Schanke og Agnethe Johnsen røk ut i semifinalen.

Så, da blir spørsmålet til dere seere. Hva og hvem ønsker vi i 2018?

Det er ikke lett å ønske seg ukjente artister, rett og slett fordi vi ikke kjenner dem så godt.

I 2017 var den norske finalen fylt opp av erfarne artister og låtskrivere, uten at alle var store kjendiser. Men for første gang på en del år hadde samtlige artister en profesjonell bakgrunn og erfaring fra både live opptredener og TV-programmer. Men det var kanskje ikke «Se og Hør»-kjendiser så mange av dem, med unntak av Rune Rudberg og Kristian Valen. 

Derfor lurer vi på om dere kan sende oss en kommentar i kommentarfeltet under her med navn på artister, låtskrivere eller produsenter du vil ha med i den norske finalen 2018. Vi vil legge fram listen over de mest populære navnene til NRK, og vi vil kontakte dem alle sammen og spørre om MGP er aktuelt for dem. Skriv også, dersom du mener at det ikke er de kjente navnene som er avgjørende. For det er et like legitimt standpunkt som å ønske flest mulig kjendiser.

NRKs MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at han allerede er i god dialog med låtskrivere, artister, låtskrivere, produsentmiljøer og plateselskaper. 

– Jeg har blitt presentert for noen ordentlig fete låter. Noen artister og låter er ganske åpenbare deltakere, sier Karlsen. 

Han skal benytte seg av uvidede lyttergrupper når de endelige låtene skal plukkes ut. 

– Det er viktig for meg at utvelgelsen ikke blir subjektiv sier Karlsen. 

Han sier også at de fleste er positive til å delta, men at han opplever at noen sier nei takk fordi de vil bruke andre fora til å få fram musikken sin. Andre ganger passer ikke deltakelse inn fordi artisten skal på turnè, delta i andre TV-programmer eller drive andre aktiviteter.

Han sier at MGP er et fantastisk vindu for å presentere ny musikk, og MGP og Eurovision har blitt et moderne popshow for musikk av høy kvalitet.

Det er sommer nå, så vi i escNorge lar opplegget med å la dere lesere sende inn ønske artister og ønskelåtskrivere rulle og gå litt utover sommeren. Så vil vi utover høsten kontakte artister og musikkbransjen med fansens ønskeliste. 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien