Rikke Normann: Fikk leve ut drømmen

I vår nye intervjuserie tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. Først ut er Rikke Normann!

To ganger har Rikke Normann deltatt i MGP. Første gangen var i 2011 da hun og Åste Hunnes Sem gikk seirende ut fra sin delfinale på Ørland med hennes egenskrevne låt «Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)». Året etter stilte hun med «Shapeshifter» under delfinalen i Larvik – en låt hun hadde skrevet sammen med Silya. 

Nå er det fem år siden hun stod på MGP-scenen sammen med dansegruppen Kingwings Crew. 

– Når jeg nå ser tilbake på min deltagelse i MGP må jeg smile litt – jeg kjenner at jeg sitter igjen med en følelse av litt av alt. Det er selvfølgelig mest gode følelser og minner, mye på grunn av den fantastiske ESC/MGP-fansen og alle de fine menneskene som jobber i og med produksjonen, forteller Rikke til escNorge.

– Jeg føler det har vært en viktig del av det å finne ut av hvem jeg er som artist. Jeg har fått leve ut drømmen om å være «Britney for en dag» – å synge svevende rundt i taket båret av en gjeng hotte menn og blitt utfordret til å finne «mitt indre dyr» av Silya. Og jeg har lært meg at man må tåle en trøkk og alle mulige utfall. Et nederlag gir bare ekstra driv til å lage noe enda bedre, og det samme gjør også en «seier», sier hun.


Rikke deltok nylig i Beat for Beat – her sammen med Lars Andreas Aspesæter og Andreas Kjøll.  Foto: Julia Maria Naglestad/NRK

Rikke forteller at MGP-deltagelsen lærte henne å stå på og fortsette kompromissløst med det å lage musikk.

– Jeg vant en delfinale med en egenskrevet låt, og det var bakgrunnen for at jeg startet plateselskapet mitt, lærte meg å drive det og nå har gitt ut to, snart tre, plater selv. Hun legger dog ikke skjul på at det å være med kan være utfordrende.- Det er ikke til å stikke under en stol at det å være med på noe som alle mener noe om, også kan være litt utfordrende. Man blir hardhudet og lærer masse. Men jeg er veldig glad for at jeg har disse erfaringene og minnene, og for at jeg har fått lov til å vise frem noe av min musikk til en hel verden. Det er kult, og det er en av de tingene jeg alltid har likt med MGP, at det handler om original musikk. For en liten artist på eget plateselskap som gjør det meste selv, er det uvurderlig god reklame og promotering i beste sendetid. Hvordan skulle jeg nådd ut til alle disse menneskene med musikken min på en tilsvarende måte helt alene? Da måtte jeg hatt enormt mye penger, og det har jeg ikke, ler hun.  I 2011 ga Rikke ut debutplaten Rikki’s Guns, der singelen «Superstar» nådde en 7. plass på VG-lista. I 2015 fulgte hun opp med sin andre soloplate, Dig Deep. Nå er hun i gang med å ferdigstille sin tredje soloplate, og en fjerde skive ligger også halvferdig på lur.- Det er fortsatt mye musikk på gang. Jeg skriver alt selv på piano som jeg alltid har gjort, fordi det bare renner ut nye greier. Jeg gleder meg veldig til å vise det nye materialet mitt som er planlagt utgitt til neste år. Kort oppsummert er det indie-soul med fokus på gode låter i bunn, som klarer seg fint alene.  I tillegg til solokarrieren er Rikke en ettertraktet korist og har jobbet med artister som Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Madcon og Paperboys – samt internasjonale artister som Alexandra Burke og Nate James. I høst har vi kunnet se henne i bakgrunnen på Adam Douglas sine opptredener i Stjernekamp, og denne helgen var hun også med i Beat for Beat.Nylig inviterte Jarle Bernhoft henne til å synge duett med ham da han spilte i Oslo Konserthus.

– Det var rett og slett en drøm som ble sann! Jeg koste meg veldig og kan fortsatt nesten ikke tro at han spurte meg. Av alle, han kunne fått med seg hvem som helst, så valgte han meg! Det tar jeg som et stort kompliment og en ære. Jeg er kjempe-fan av Jarle musikalsk i tillegg til at jeg liker han ganske så godt som venn og person, så denne opplevelsen har jeg lagret i hjertet mitt. I tillegg til et nytt soloalbum på trappene har Rikke også skrevet en julelåt om ensomhet som hun skal gi ut sammen med RnB-trioen SiNoRi. – Det er en låt til alle som gruer seg til jul og faller utenfor det som er forventet. Den heter «Håp i mørket» og er en låt på norsk som skal gis ut i slutten av november med RnB-trioen min SiNoRi, som jeg har sammen med Sisi og Nosizwe – mine to favorittsangfugler og venninner. Vi sang sammen på Kork’s julekonsert i fjor og jobber nå også med eget materiale, avslutter Rikke Normann.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien