Svenskerykter: Disse artistene blir å finne i Melodifestivalen

Som vanlig går spekulasjonene høyt om hvilke deltakere vi vil få se i Melodifestivalen om et par måneders tid. Tabloidavisene i Sverige mener nå å ha avdekket bortimot halve startfeltet i MF 2018.

Foreløpig er bare én artist bekreftet: Stiko Per Larsson, som vant P4s konkurranse ‘Svensktoppen nästa’ i sommer. Men i følge Aftonbladet blir det et gjensyn med flere tidligere deltakere i konkurransen.

Duoen Samir & Viktor, som sist var å se med låten Bada nakna i 2016, kommer til å stille opp for tredje gang. De har nådd finalen i begge sine tidligere forsøk.

Chilenskfødte Mendez (tidligere DJ Mendez), som deltok to år på rad i 2002-2003, gjør i følge ryktene comeback i MF. Han nådde en andreplass med Adrenaline i debutåret sitt.

Selveste Kikki Danielsson, en av söta brors store schlagerdrottninger, skal etter sigende være klar for en ny opptreden, tolv år etter at hun sist var å se i konkurransen med I dag och i morgon. Dette bli i så fall Kikkis tiende deltakelse i Melodifestivalen. Ryktene sier at hennes låt i 2018 vil bli mer country- enn schlagerpreget.

To deltakere fra 2017-årgangen er visstnok med for andre året på rad: Benjamin Ingrosso og Felix Sandman, sistnevnte en tredjedel av den nå oppløste gruppen FO&O.

Også Kalle Moraeus, sist sett med Underbart i 2010, skal være klar for ny deltakelse. Moraeus har tidligere blitt stoppet av at han har vært involvert med SVT som programleder for ‘Så skal det låta’, men nå som den forpliktelsen er avsluttet, er det fritt frem for å stille opp som artist.

En som ikke har vært med som artist, men derimot som programleder og pauseinnslag, nemlig Jonas Gardell, skal etter sigende få sin debut som deltaker i MF. Om han da har fulgt rådene han ga gjennom sin ‘Schlager-skola’ gjenstår å se… 

Andre debutanter i følge tabloidavisene blir Idol-vinner Martin Almgren, låtskriver John Lundvik og de kvinnelige artistene Renaida Braun, Ida Redig, Sigrid Bernsson og Olivia Eliasson. Dessuten meldes det at norske Kamferdrops, alias Heidi Musum, også er sikret en plass i startfeltet. Hun har gjort seg bemerket i grannlandet med en coverversjon av Ole Ivars’ Jag trodde änglarna fanns, som i september nådde førsteplass på Svensktoppen. Om ryktene stemmer, blir Kamferdrops første norske artistinnslag i MF siden Tone Damli sang duett med Erik Segerstedt i 2013.

Det kan også bli duket for et gjensyn med supergruppen Alcazar, som i så fall får sin sjette deltakelse i Melodifestivalen. Men foreløpig sier ryktene at gruppen holdes ‘på vent’ inntil flere artister er avklart.

Det er ventet at SVT vil offentliggjøre den endelige deltakerlisten i løpet av kort tid.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien