Laila Samuels: – Skikkelig gøy at låten ble så godt mottatt

Foto: NRK/Rashid Akrim

I vår nye intervjuserie tar vi en prat med tidligere MGP/ESC-deltagere for å høre hvordan de opplevde det å være med, hvilken betydning deltagelsen hadde for deres videre karriere, og hva de gjør nå. Nå har turen kommet til Laila Samuels! 

Laila Samuels ble et godt kjent navn i Norge etter suksessen med bandet The Tuesdays på 90-tallet. Deres største låt «It’s Up To You» ble ikke bare en hit her hjemme – den nådde også den amerikanske Billboard Hot 100-listen og gruppen fikk opptre på MTV live, Good Morning America og Ricki Lake Show. I tillegg reiste de på turné med to av de største 90-tallsbandene – Backstreet Boys og ‘N Sync. Siden den gang har Laila Samuels hovedsakelig jobbet som låtskriver. Det er etter hvert blitt en imponerende lang rekke norske artister hun har samarbeidet med, og også i MGP har hun deltatt som låtskriver flere ganger. Blant annet var hun delaktig på «Jealous Cause I Love You» for Venke Knutson, «Synk eller svøm» for Gaute Ormåsen og «Heal» for Mo. I fjor deltok hun selv som artist med låten «Afterglow». 
– Jeg hadde hatt med flere låter i Grand Prix-finalen før som låtskriver, så jeg trodde jeg visste litt hva jeg gikk til, men det var veldig annerledes å være med som artist. Interessant å se hvordan det egentlig foregår bak i kulissene. Man blir jo dullet med på en helt annen måte som artist, mens det er null fokus på hvem som har skrevet låtene. Noe jeg synes var litt rart ettersom de fortsatt kaller det en låtskriverkonkurranse, sier Laila Samuels til escNorge.  

Da Laila stod på MGP-scenen i 2016 hadde hun ikke opptrådt i Oslo Spektrum på mange år. 
– Det var en morsom opplevelse å synge i Spektrum igjen. Sist jeg sang der var med The Tuesdays på Hitawards i 1999 tror jeg. Det var hyggelig at så mange likte låten, og gøy å bli kjent med de andre.

Foto: NRK

Mange her i Norge omfavnet «Afterglow», men også utover i Europa ble låten hennes raskt en favoritt.- Det kom en del spesielle forespørsler etter konkurransen, fra land jeg aldri hadde sett på som et potensielt marked. Og veldig hyggelige tilbakemeldinger fra folk rundt om i Europa egentlig. Det var gøy å se cover-versjoner på YouTube fra ulike artister. Jeg fikk også en video fra et par i Skottland som filmet seg selv mens de gikk tur på høyfjellet og hørte på «Afterglow». Sånt er jo superkoselig. Og jeg har fått tilsendt oversettelser på russisk, gresk og tysk, forteller Laila. Hun fikk også spillejobber i Serbia og Makedonia etter den norske MGP-finalen.
– Hadde du forventet det?
– Ikke i det hele tatt. Det var jo rart og skikkelig gøy at låten ble så godt mottatt i land som Romania, Øst-Europa generelt og Italia. Og jeg fant nettopp ut at «Afterglow» er streamet minst 200 000 ganger i Mexico. Så det skjønner jeg ingenting av, ler hun.- Men det er jo supert.  Likevel har ikke hverdagen endret seg så mye.
– Jeg spiller live når det passer og når jeg blir spurt, men hovedjobben min er fortsatt å skrive låter og jeg har stort sett alltid fullt fokus på å utvikle nye artister.

Den Berlin-baserte artisten har den siste tiden blant annet jobbet med flere av låtene på debutalbumet til Levina, årets ESC-deltager for Tyskland. Hun har også samarbeidet med fjorårets tyske deltager, Jamie-Lee.  Tidligere i år ga Laila ut EP-en Shadow Boxing.- Jeg spilte også inn en video til låten «Run Run Run» i Lofoten. Det er skikkelig Norges-reklame må man kunne si, smiler hun.
Fokuset fremover vil imidlertid være på en litt annen type låter enn mye av det hun har vist frem tidligere.
– Nå jobber jeg med eget materiale som er ganske mye mer positivt. Nå er jeg helt ferdig med slow motion og triste låter. Nå skal jeg bare danse og alle artister som vil jobbe med meg må være lykkelige og positive, ler Laila, og avslutter intervjuet med en hilsen.- Jeg vil gjerne sende en klem til alle som har gitt positive vibber og heiet på meg til nå. Og så ønsker jeg alle en super julefeiring!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien