Østerrike har valgt Cesár Sampson som neste representant

Østerrike avslørede i dag, at deres neste representant, og dermed den person som skal tage turen til Lisboa – bliver: Cesár Sampson.


Østerrike velger endnu en gang, å velge deres representant internt, og valget er faldet på den 34-årige Cesár Sampson. Cesár er ikke et uskrevet blad i Østerrike, allerede som 17-årig rejste han verden rundt, hvor han som forsanger, optrådte med nogle af Østerrikes mest anderkendte grupper, indenfor alternativ musik. Senere hen har han dog mere gjort det som komponist, tekstforfatter og vokalprodusent, på en del internasjonale produksjoner.

Cesár har altid haft en god sans for rytne og dans, og har på den måte fået musiken inn. Utover musik, har han i flere år arbeidet som fysioterapeut, med spesiale indenfor personer med handicap. Da han lagde det fra sig igjen og gik tilbake til musik-verdenen, mødte han det med et helt nyt syn. En ganske entusiastisk tv-direktør fra kringskasteren ORF, beskriver Cesár som: at han ved hvordan han skal bruge sin stemme,både som sanger og som menneske. Cesar har allerede erfaring med Eurosivision, da han har hjulpet Bulgaria på vei til deres sukses, både som vokalprodusent og supportsanger de seneste 2 år.

Som søn af 2 kunstnere, er det vel egentligt ikke rart, at talentet er kommet til Cesár. Hans mor er pianist, men har også arbeidet som koreograf og stemmelærer. Hans far er koreograf og pilates-mesterlærer – så det kunstneriske har været hos ham, i hele hans opvekst. Utover det musiske og kunstneriske, er Cesár også model, selvom at det er på et lavere plan.  

Sangen som Cesár skal stille med, vil blive presenteret i starten af det nye år. Østerrike har tidligere haft sukses med intern utvelgelse av artist – spendende bliver det å se, om det også bliver sukses med valget denne gang.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien