Her er de tyske navnene

Det blir en blanding av allerede kjente ansikter og nykommere i årets tyske finale. De seks navnene for årets Unser Lied er nå presentert, og dette er hva vi vil få se 22. februar fra Hannover:
Årets tyske utgave er selvfølgelig døpt Unser Lied für Lissabon og er i år et samarbeid mellom det statlige ARD sammen med Das Welle.

Nytt av året blir et tredelt jurysystem, der man foruten sedvanlige TV-stemmer skal få bedømming fra både et hundretalls-stort Eurovision-panel – og en internasjonal jury på 20 medlemmer. Her skal det ikke komme til noen tilfeldigheter for å unngå nok en bunnplassering for tyskerne. Det begynner å bli noen år siden forrige topp 10-plassering, faktisk helt tilbake i 2012.

Navnene viser en klar tendens til at man forsøker å speide seg inn både mot YouTube-generasjonen og det etablerte TV-publikumet:


Xavier Darcy (22) havner riktignok utenfor begge disse begrepene, da han er en mer tradisjonell singer/songwriter som nylig debuterte som plateartist. Han er halvt britisk og halvt fransk, men har sitt tilholdssted i München. Hans utgivelser bærer preg av gitarbasert pop, så spørs det om det er hva Tyskland trenger i år også …

Ivy Quanioo (25) er nok heatets mest etablerte navn, som har hatt fin suksess siden hun vant Tysklands første utgave av The Voice tilbake i 2012. De siste årene har hun imidlertid forsøkt seg på en skuespillerkarriere, og først i november i fjor var hun tilbake med ny musikk. Quainoo har en noe særegen stil, også visuelt, og det kan bli spennende å se hva hun våger fra scenen i Hannover i februar.

RyK heter Rick Jurthe (28) og har en solid musikkfaglig bakgrunn. Han har etablert seg i kulissene som både komponist og musikalsk leder for scene og skjerm. Han er for tiden engasjert av akrobatshowet Fireworks of Gymnatics som musikalsk ansvarlig for deres turneer. Hva vi får høre i februar, kan bli alt fra elektronisk pop til en rolig pianoballade.

Michael Schulte (27) har tohundretusen følgere på sin YT-kanal og har oppnådd mer enn million avspillinger på strømmetjenester, spesielt fra hjemlandet og Danmark. Det siste kanskje fordi han opprinnelig kommer fra grensetraktene rundt Flensborg. Schulte har sin bakgrunn fra samme utgave av The Voice som Ivy Quanioo kom seirende ut av. Musikken er tidstypisk elektronisk basert pop, med vekt på det melodiøse.

Natia Todua (21) er opprinnelig fra Georgia og er tredje The Voice-navn i denne finalen – faktisk også siste vinner like før juletider. I hjemlandet – det vil si Georgia – har hun tidliger forsøkt seg i flere realityprogram uten suksess.

Siste navn ut er eneste gruppe – The voXXclub band. Her har vi et Munchen-basert «prosjekt» som til tider har tatt Tyskland med storm med en blanding av pop, schlager og tradisjonelle sørtyske folketradisjoner. Deres tre siste album har alle nådd topp 10 av de tyske listene.


Låtene disse seks navnene skal fremføre fra Hannover 22. februar, er imidlertid ikke klare. Artistene skal nå møtes i Berlin til en workshop med en rekke nasjonale og internasjonale låtskrivere for å finne – og skrive – aktuelle bidrag til den nasjonale finalen.

 
 
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien