Det skjer ting i Lisboa

Forberedelsene til det store arrangementet i mai er godt i gang og her er det siste vi har hørt fra den kanten.

 

Trekningen av semifinalene vil finne sted 29.januar klokken 13:00 CET. Det er 37 land som kjemper om 20 finaleplasser. Det vil trekkes om hvilken semifinale de skal synge i og hvilken halvdel av den semifinalen de skal opptre i. Det siste skjer for at den enkelt delegasjon skal kunne vite når de må dra til Lisboa. For de første øvelsene skjer i henhold til hvilken del av din semifinale du deltar i.

 

Det vil også trekkes hvilken semifinale de 5 store + Portugal må vise på TV og stemme i. Det er også bestemt at første semifinale skal ha 19 deltagere og andre semifinale 18 deltagere.

 

For å unngå altfor mye nabostemmer er de 37 deltagerlandene delt inn 6 grupper. Og deltagerne i disse gruppen fordeles 50/50 på de to semifinalene. Det matematiske blant dere ser jo at 37 delt på 6 ikke går helt opp. Vel i den første gruppen er det 7 land hvor av 4 av dem går til første semifinale.

 

Gruppene er oppdelt slik:

 

Gruppe 1 – Albania – Kroatia – Makedonia – Montenegro – Serbia – Slovenia – Sveits

Gruppe 2 – Danmark – Finland – Island – Irland – Norge – Sverige

Gruppe 3 – Armenia – Aserbajdsjan – Hviterussland – Georgia – Russland – Ukraina

Gruppe 4 – Bulgaria – Kypros – Hellas – Ungarn -Moldova – Romania

Gruppe 5 – Australis – Østerrike – Tsjekkia – Israel – Malta – San Marino

Gruppe 6 – Belgia – Estland – Latvia – Litaune – Nederland – Polen

 

Som ventet er alle de nordiske landene i samme gruppe og den «ledige» plassen i den nordiske gruppen ble denne gang tildelt Irland.

 

Der er nå bekreftet at EuroClub vil være på Lust in Rio som ligger i Cais do Sobre-distriktet. Det er bare det så berømte stenkastet fra Eurovision Village som vil være på det berømte torget Praca do Comercia som praktisk talt er hjertet av Lisboa. Her vil alle finalene vises på storskjerm og noen av deltageren vil også opptre der.

 

Åpmningsseremonien vil finne sted 6.mai og deltageren vil gå på et blått tepper utenfor Kunst, arkitektur og teknologi-musset og selve åpningsfesten for delegatene vil finne sted i Elektrisitet-museet.

 

Blir det en elektrisk atmosfære den kvelden mon tro?

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien