Drama i Hviterussland

Nylig ble årets 11 finalister i Hviterussland annonsert etter at auditionrundene var overstått. Men årets nasjonale utvelgelse har de siste dagene utviklet seg til et voldsomt drama der flere av deltagerne har truet med å trekke seg.

Først ble det bråk da det viste seg at ukrainske Alekseev sitt bidrag i konkurransen som heter «Forever» ble fremført for første gang allerede den 23.Mai i fjor. Dette er i mot EBU’s regler som sier at ingen bidrag i konkurransen skal ha vært offentlig avspilt før 1.September året før.

Flere av de andre deltagerne mislikte disse nyhetene sterkt og sendte et brev til kringkasteren der de slo fast at de kom samtlige til å trekke seg fra finalen hvis Alekseev fikk delta med låta.
Enden på denne visa ble at BTRC har bestemt at hvis Alekseev og «Forever» vinner i Hviterussland så må han stille med en annen låt i Eurovision.

På grunn av disse hendelsene ble finalen 1 deltager fattigere, da Sofi Lapina har annonsert at hun ikke blir å delta etter denne situasjonen som hun synes har blitt håndtert svært dårlig.

Rekkefølgen i finalen har nylig blitt sluppet og den ser slik ut:
1.Adagio – «You and I»
2.Alekseev – «Forever»
3.Shuma – «Hmarki»
4.Sofi Lapina – «Gravity» (Har trukket seg)
5.Napoli – «Chasing rushes»
6.Anastasia Malashkevich – «World on fire»
7.Gunesh – «I will not cry»
8.Radiovolna – «Subway lines»
9.ALEN HIT – «I do not care»
10.Lexy – «Ain’t you»
11.Kirill Hood – «Deja vu»

Og da man trodde stormen hadde lagt seg, er det nok en sak som har kommet frem i lyset. Den elektroniske gruppa Shuma er nå i trøbbel fordi det hevdes at deres bidrag «Chmarki» inneholder strofer fra en gammel visesang. BTRC har uttalt at de nå undersøker denne saken og vil se på om Shuma har brutt noen regler.

Finalen avholdes i hovedstaden Minsk den 16.Februar.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien