Frankrike i full gang for 2018

(Oppdatert) Frankrike startet forrige helg sin nasjonale utvelgelse for 2018, Destination Eurovision, og i kveld sendes andre semfinale på France 2.

Landet som stort sett har satset på interne utvelgelser til ESC, satser på første gang på en nasjonal finale med semirunder i forkant. Atten artister har blitt valgt ut, der de i hver semifinale skal fremføre to låter: Selve finalebidraget pluss en selvvalgt coverlåt.

To jurygrupper bedømmer finalistene, den en internasjonale trio – og den andre med hjemlige, franske eksperter. Sistnevnte inneholder blant annet Amir, som førte Frankrike tilbake til topp 10 for et par år siden – og fikk deres beste plassering på en halv evighet. De internasjonale ekspertene er ikke ukjente Christer Björkman, sammen med Nicola Caligiore og Olga Salamakha: Alle tre respektive delegasjonsledere for Sverige, Italia og Hviterussland.

I motsetning til mange andre lands innledende runder, sendes ikke de to semifinalene direkte – men er allerede tatt opp og redigert av de franske arrangørene. Forrige lørdag avkom med de fem første finalistene, der «vinnerne» Lisandro Cuxi og Emmy Liyana allerede har fått fin oppmerksomhet for sine bidrag:

Semi 2 starter i kveld kl 20:50 på France 2, og kan følges direkte via YouTube:

 
Del:
Relaterte artikler