Vil de se Norge opptre i semifinalen i Lisboa?

Hvis du har funnet den låten som bare må vinne den norske finalen og gjerne vil oppleve den live på scenen i Lisboa kan du snart få sjansen til det.

 

Den 29.januar klokken 13.00 norsk tid finner trekningen av hvilken semifinale og hvilken halvdel av denne det enkelte deltakerland som må gjennom semifinalene for å kvalifisere seg til finale skal delta i.

 

Hvilken halvdel de skal synge i gjøres like mye av logistiske årsaker. For straks et deltakerland vet hvor de blir plassert på startlisten kan de begynne å reservere hotellrom og flybilletter. For da vet de hvilken dag de må komme til Lisboa.

 

Jeg tror de fleste økonomisk ansvarlig på den enkelte TV-stasjon smiler lurt i skjegger når de blir trukket i siste halvdel av andre semifinale til forskjell fra første halvdel av første semifinale. Det betyr nemlig tre dager mindre på hotell, en ikke ubetydelig kostnad.

 

Den påfølgende dagen 30.januar klokken 11:00 norsk tid starter billettsalget til semifinalene. Man kan lure på om den portugisiske arrangører ikke helt har skjønt hvordan en Grand Prix-fan virker.

 

Det er jo Eurovision Song Contest vi liker, ikke nødvendigvis det nasjonale bidraget en stiller med. Uansett kan det virke som om arrangørene tror at fans fra de forskjellige deltakerland først og fremst ønsker å kjøpe billett til «sin» semifinale. Hvor feil kan man ikke ta.

 

Arrangørene skal også mene at disse billettene ikke vil spesielt etterspurt at det portugisiske publikummet så det burde være bedre sjanse å få kjøpt seg en billett.

 

Så da er det bare først å finne ut den 29’ende hvilken semifinale Norge skal synge i og den 30’efte kjøpe billett til samme semifinale. Lykke til.

Del:
Relaterte artikler