Melodifestivalen 2018 åpner dørene i kveld

I kveld klokken 20.00 er det klart for årets utgave av «vinterens vakreste eventyr» – Melodifestivalen 2018. Fra Löfbergs Arena i Karlstad skal «hele Sveriges fest» dra i gang nok en sesong og by på fest, moro – og forhåpentligvis noen skikkelig gode låter.

Syv bidrag står på startstreken, og de to som får flest stemmer fra folket – enten gjennom telefon-, SMS- eller app-stemmer – går altså rett til finalen i Friends Arena den 10. mars, mens tredje- og fjerdeplassen får en ny mulighet til å kvalifisere seg i Andra chansen i Kristianstad den 3. mars.

Det er David Lindgren som skal lose artister, publikum og TV-tittere gjennom sendingen og holde styr på navn, titler og stemmeantall. I fjor var han en del av en programledertrio, men i år tar han jobben alene.

De syv bidragene som kjemper i kveld er:

1) Sigrid Bernson – Patrick Swayze
Tekst og musikk: Andrej Kamnik, Josefin Glenmark, Peg Parnevik, Sigrid Bernson

2) John Lundvik – My Turn
Tekst og musikk: Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander

3) Renaida – All the Feels
Tekst og musikk: Laurell Barker, Jon Hällgren, Lukas Hällgren, Peter Barringer

4) Edward Blom – Livet på en pinne
Tekst og musikk: Edward Blom, Thomas G:Son, Stefan Brunzell, Kent Olsson

5) Kikki Danielsson – Osby Tennessee
Tekst og musikk: Sulo Karlsson, Kikki Danielsson

6) Kamferdrops – Solen lever kvar hos dig
Tekst og musikk: Herbert Trus, Dan Attlerud, Martin Klaman, Kristoffer Tømmerbakke, Erik Smaaland, Kamferdrops

7) Benjamin Ingrosso – Dance You Off
Tekst og musikk: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita

 

Det største artistnavnet for svorne MF-fans må utvilsomt sies å være Kikki Danielsson, som gjør sin tiende opptreden i konkurransen og har vunnet to ganger – med Chips i 1982 (Dag efter dag) og som soloartist i 1985 (Bra vibrationer). Hun stiller med en countryinspirert låt som er et stykke unna schlager-imaget mange nok forbinder med henne.

Benjamin Ingrosso deltar for andre år på rad og har en soul/funk-aktig låt ikke ulik den han nådde femteplass med i fjorårets finale. John Lundvik har tidligere skrevet låter for et knippe kjente artister som Sanna Nielsen, Isac Elliott og Anton Ewald, men debuterer nå som artist i MF. Sigrid Bernson er mest kjent for å være profesjonell danser i den svenske utgaven av «Skal vi danse», som hun har vunnet to ganger – senest i 2014 med Benjamin Ingrosso som partner.

Et av kveldens mest ‘udda’ innslag er kulturhistorikeren og gastronomen Edward Blom, som fremfører et retro cabaret-nummer omgitt av dansende oster, drueklaser og hummere (!) Tidligere Idol-deltaker Renaida, med etternavn Braun, byr derimot på noe mer ‘normalt’ med sin Rihanna light-poplåt.

Mest interessant med norske øyne er utvilsomt Kamferdrops, alias Heidi Musum, på startnummer seks. Artisten som kommer fra Fetsund i Akershus slo igjennom i Sverige i fjor med en coverversjon av Jag trodde änglarna fanns til stor suksess, og stiller nå med en liknende låt – dansbandshouse ispedd litt groovy saksofonsoloer. Med seg på låtskriverlaget har hun Bærumsguttene Erik Smaaland og Kristoffer Tømmerbakke, sistnevnte kjent som halvparten av rapduoen Erik og Kriss.

SVTPlay kan du lytte til ett minutt av låtene og se 30 sekunder av sceneopptredene fra prøvene tidligere i uken. Klokken 14.00 i ettermiddag legges et lengre klipp av låtene ut til gjennomlytting.

Sendingen starter klokken 20.00 i kveld og kan følges på SVT1 eller via nettet på SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler