San Marino: Jurymedlem deltar i uttakingen med 20 bidrag

Zoë er både jurymedlem og låtskriver i San Marinos nasjonale uttaking, 1 in 360.

Den tidligere Eurovision-deltakeren Zoë er en av de tre jurymedlemmene i 1 in 360, den første sanmarinske uttakingen siden debuten i 2008. Nå er det også kjent at Zoë er kreditert som låtskriver på alle låtene, bortsett fra to. Det skriver 1 in 360 selv på Facebook. Det har ikke lykkes escNorge å få en kommentar fra arrangørene angående Zöes dobbeltrolle i konkurransen, der hun skal bedømme og gi poeng til sine egne bidrag. På Facebook skriver de videre at også andre som er involvert i 1 in 360 stiller som låtskrivere.

Totalt skal 22 bidrag fremføres, fordelt på to semifinaler. Elleve artister skal delta med to låter hver, der den beste låten fra hver av de elleve artistene skal fremføres i den direktesendte finalen 3. mars. Zoë er låtskriver på 20 av de 22 låtene, og skal selv være én av tre som bestemmer hvilke 11 låter som skal videre til finalen. Semifinalene blir avgjort kun av juryen. 

I finalen åpnes det for seerstemmer. Avstemningen åpner 23. februar, og er åpen frem til stemmene skal telles opp på slutten av finalen. For å kunne stemme må man ha en PayPal-konto som er tilknyttet et betalingskort. Det melder SMRTV på sine nettsider. Man kan kun stemme én gang pr. konto, og priser er 1 euro pr. stemme. Kommer det inn færre enn 50 tusen stemmer blir fordelingen mellom juryen og folket 90/10, der det er juryen som sitter med størst prosentandel.

Kommer det inn mellom 50 og 100 tusen stemmer blir fordelingen 80/20. Mellom 100 og 200 tusen gir en fordeling på 70/30. Mellom 200 og 250 tusen gir 60/40 og kommer det inn over 250 tusen stemmer blir fordelingen 50/50. Stemmene skal så gjøres om til poeng, og deles ut på samme måte som i Eurovision, med 1 til 8, 10 og 12 poeng. 

Finalen sendes fra Bratislava i Slovakia, og kan i Norge sees på Facebook, YouTube og SMRTVs nettsider 3. februar fra kl. 20.00.

Del:
Relaterte artikler