Eurovision In Concert 2018 – 32 land deltar!

Årets største Eurovision pre-party, tidenes største edition – Eurovision In Concert XL!

Mai nærmer seg med stormskritt! Alle bidragene er nå klare, og forberedelsene til finaleuka starter for fullt…
En av de mange tingene som skjer i ukene før mai er forhåndspartyene. Flere land i Europa arrangerer store oppvarmings-fester før Eurovision, hvor mange av årets artister fremfører låta si.

Den største av alle pre-partyene er Eurovision In Concert, som blir arrangert i Amsterdam i april hvert år. EIC har etterhvert blitt såpass populært at de aller fleste artistene velger å delta, både for moro skyld, men også for mange som en viktig del av promoteringen av låta si – i fjor fremførte rekordmange, 34 av 42 artister, sitt bidrag foran dedikerte eurovisionfans i Amsterdam!

Konserten er også svært populær blandt fans, og i fjor ble billettene utsolgt på bare en halvtime.

I år blir konserten enda større… Eurovision In Concert arrangeres nemlig for tiende gang og i den anledning blir årets utgave gigantisk. Lørdag 14. april arrangeres Eurovision In Concert XL Edition i Amsterdam!
Den største forandringen fra tidligere år er nok arenaen. Tidligere har EIC blitt arrangert i Melkweg Arena – en nokså liten konserthall. Nå flytter arrangementet til arenaen AFAS live, som er på størrelse med Oslo Spektrum! Arenaen er ikke helt ukjent i Eurovision-sammenheng – den gikk tidligere under navnet Heineken Music Hall – og her ble Junior Eurovision Song Contest 2012 arrangert.
I tillegg til en større arena kommer det flere overraskelser. Sammen med årets artister har arrangørene invitert flere spesielle gjester. Hvem det er kan du se nederst i saken.

Årets Eurovision In Concert-vertskap blir ingen andre enn Cornald Maas og Edsilia Rombley. Sistnevnte har representert Nederland i Eurovision 2 ganger, og teamet var vertskap for Eurovision In Concert i 2015.

Alle årets Eurovision-artister får tilbudet, men det er ikke dermed sagt at alle deltar. I år kommer 32 av artistene til Amsterdam. Norge er dessverre ikke blant dem i år, men med 32 Eurovisionbidrag blir det helt klart fest, selv uten Alexander Rybak.

DISSE DELTAR I EUROVISION IN CONCERT 2018:

30127540 1788355527887860 6351838726171131904 n

Bilde: eurovisioninconcert.nl

Albania: Eugent Bushpepa – Mall
I desember 2017 ble sesongens første nasjonale finale avholdt – og den 33 år gamle rockeartisten Eugent Bushpepa vant billetten til Lisboa. Han blir også å se i Amsterdam!

Nederland: Waylon – Outlaw In ‘Em
37 år gamle Waylon tok Nederland til en andreplass i Eurovision 2014 med låta «Calm After The Storm», som den ene halvdelen av duoen The Common Linnets. Nå er han tilbake! Og selvfølgelig blir han å se på hjemmebane i Amsterdam først…

Irland: Ryan O’Shaughnessy – Together
Denne 25 åringen fra Dublin er kjent fra en rekke talentkonkurranser i Storbritania. I januar ble det bekreftet at han skal representere hjemlandet i Eurovision med låta «Together». Han kommer også til Amsterdam!

Belgia: Sennek – A Matter Of Time
Belgia har gjort det bra med unge artister de siste årene – og i år satser de igjen på et ungt talent. Sennek, eller Laura Groeseneken som hun egentlig heter, har store planer for sceneshowet sitt i Lisboa – men først står Amsterdam for tur!

Frankrike: Madame Monsieur – Mercy
Ekteparet Émilie Satt og Jean-Karl Lucas, kanskje bedre kjent som duoen Madame Monsieur, var helt klart folkets favoritter under Frankrikes nasjonale finale tidligere i år. Med pop-balladen «Mercy» er de klare til å ta Europa med storm – Amsterdam er første stopp!

Østerrike: Cesár Sampson – Nobody But You
Østerrike stiller 4 år etter seieren i København med Cesár Sampson. 34 åringen har vært bakgrunnssanger for de bulgarske eurovisionsbidragene de siste to årene, men i år stiller han for hjemlandet Østerrike – både i Eurovision, og i Eurovision In Concert.

Spania: Alfred & Amaia – Tu Cancion
Årets spanske bidrag er en duett – Alfred og Amaia er bare 19 og 20 år gamle, men er begge svært erfarne innen musikk. I både Lisboa og Amsterdam skal de fremføre balladen «Tu Cancion»!

Tyskland: Michael Schulte – You Let Me Walk Alone
Da Michael Schulte var 18 år gammel begynte han å poste YouTube-cover. Noen år senere kom han på tredjeplass i The Voice, og debuterte samme året som albumartist. Nå er han klar for Eurovision, og for EIC i Amsterdam!

Armenia: Sevak Khanagyan – Qami
Armensk-Russiske Sevak Khanagyan har vært med i både The Voice og X Factor. Nå er han klar for Lisboa og Amsterdam!

Lativa: Laura Rizzotto – Funny Girl
Laura Rizzotto har hatt stor suksess som artist i Brasil, men nå er det Eurovision som står for tur. Laura blir med til Amsterdam!

Sveits: ZiBBZ – Stones
Sveits stiller i år med søskenduoen ZiBBZ, som består av søsknene Corinne og Stefan Gfeller. I Lisboa og Amsterdam skal de fremføre låta «Stones»

Storbritannia: SuRie – Storm
Susanna Marie Cork har tidligere deltatt som både bakgrunnssanger og danser for Belgia, men i år stiller hun selv som artist. SuRie blir også å se i AFAS live!

Tsjekkia: Mikolas Josef – Lie To Me
Fjorårets Tsjekkiske låt «My Turn» skulle egentlig fremføres av Mikolas Josef – men han takket nei fordi han ikke følte sangen passet han. Nå er han tilbake med en HELT annen type låt. Josef blir å se i Amsterdam!

Polen: Gromee Ft. Lukas Meijer – Light Me Up
DJ Andrzej Gromala (Gromee) har slått seg sammen med den Svenske artisten Lukas Meijer i låta Light Me Up. De skal representere Polen i Lisboa, og i Amsterdam.

Litauen: Ieva Zasimauskaite – When We’re Old
Ieva Zasimauskaite har forsøkt å få representere landet sitt i ESC hele 4 ganger. I år er det endelig hennes tur! Hun blir med til Amsterdam!

Hviterussland: Alekseev – Forever
24 år gamle Nikita Vladimirovich Alekseev er en populær artist i Ukraina. Nå skal han representere Hviterussland i ESC. Han blir også å se under Eurovision in Concert. 

Danmark: Rasmussen – Higher Ground
Vikingen fra Danmark, Jonas Flodager Rasmussen, jobber som både skuespiller, lærer og sanger. Nå skal han til Eurovision, og til Amsterdam!

Australia: Jessica Mauboy – We Got Love
Jessica Mauboy deltok som pauseinnslag i andre semifinale av eurovision 2014. Nå får hun endelig representere landet sitt som konkurrent, og kommer hele veien til Ansterdam for å promotere låta si!

Slovenia: Lea Sirk – Hvala, Ne!
Lea Sirk har forsøkt å represenrere Slovenia. Låta «Hvala, Ne!» har blitt sammenlignet med K-pop, og blir å se i både Lisboa og Amsterdam!

Island: Ari Olafsson – Our Choice
Island har ikke kvalifisert seg de siste årene, men forsøker igjen i år! Ari Olafsson skal synge låta «Our Choice» i Amsterdam.

Ungarn: AWS – Viszlat Nyar
Metalbandet AWS vant årets utgave av A Dal, og dermed også billetten til Lisboa. Men først står Amsterdam for tur!

Montenegro: Vanja Radovanovic – Inje
Vanja Radovanovic har vært en kjent artist i Montenegro og Serbia i over 10 år. Nå skal han til Lisboa, men først Amsterdam!

Makedonia: Eye Cue – Lost And Found
Trioen (tidligere duoen) Eye Cue skal representere Makedonia i Lisboa. De kommer til Amsterdam i april!

Sverige: Benjamin Ingrosso – Dance You Off
Våre naboer i Sverige er kjent for sin suksess i Eurovision. 20 år gamle Benjamin Ingrosso kommer fra en svært musikalsk familie, og nå er han klar for Eurovision! Han blir med til Amsterdam!

Finland: Saara Aalto – Monsters
30 åringen Saara Aalto er en svært kjent artist i Finland, og i 2017 ble det bestemt at hun skulle representere landet i Lisboa. Årets UMK finale besto dermed av tre låter, alle fremført av Saara. Valget falt på låta «Monsters» som hun skal fremføre i Amsterdam. 

San Marino: Jessika & Jenifer – Who We Are
Jessika Muscat har forsøkt å representere Malta hvert eneste år fra 2009-2016. I år ga hun derimot San Marino et forsøk – og vant hele den nasjonale finalen! Med seg på laget har hun tyske Jenifer Brening, som har deltatt i flere talentkonkurranser i hjemlandet. Jenteduoen blir med på EIC!

Malta: Christabelle – Taboo
Christabelle Borg har tidligere forsøkt å representere Malta i både Junior Eurovision og Eurovision, og i år er det endelig hennes tur! I låta «Taboo» som blandt annet er skrevet av Thomas G:son synger hun om psykisk helse. Låta skal hun fremføre i Amsterdam.

Israel: Netta Barzilai – Toy
25 åringen Netta har toppet bettinglistene med låta «Toy» helt siden den kom ut. Kyllingsang? Årets beste? Kall den hva du vil – Netta kommer uansett til å fremføre den i Amsterdam!

Serbia: Sanja Ilic & Balkanika – Nova Deca
Gruppen Balkanika er kjent for sin spesielle musikkstil som er en kombinasjon mellom tradisjonell Balkansk musikk og moderne popmusikk. Nå skal de fremføre låta «Nova Deca» i Amsterdam!

Bulgaria: Equinox – Bones
Bulgaria representeres i år av det mystiske bandet Equinox. De kommer også til Amsterdam, og med seg på scenen har de fjorårets Kristian Kostov!

Moldova: DoReRos – My Lucky Da
Trioen DoReRos vant den nasjonale finalen i Moldova. Nå vil de ta Europa med storm!

Ukraina: Melovin – Under The Ladder
Med to forskjellige farger på øynene og låta Under The Ladder vant Melovin Ukrainas nasjonale finale, og billetten til Lisboa. Nå kommer han til Amsterdam!

ANDRE ARTISTER

Sandra Kim
Bare 13 år gammel representerte Sandra Kim Belgia i Eurovision i Bergen i 1986 – og vant! Sandra bærer enda tittelen som tidenes yngste vinner, og vinnerlåta «J’aime La Vie» er enda populær blandt escfans. Det er foreløpig ukjent hvilke(n) låt(er) hun skal fremføre i Amsterdam – blir det J’aime La Vie?

Maxine & Franklin Brown
Duoen Maxine & Franklin Brown representerte Nederland i Eurovision 1996 med låta «De Eerste Keer» (Den Første Gang). Nå har de blitt invitert til Eurovision In Concert som «support act»!

Joan Franka
Joan Franka representerte Nederland i Eurovision i Baku i 2012, med låta «You And Me»
Hun blir ikke å se under selve konserten, men skal du på etterfesten finner du henne der!

Getty
Getty Kaspers fra Teach In som vant i 1975 med låta «Ding A Dong» blir også å se på etterfesten!

Har DU lyst på en tur til Amsterdam? Billetter til Eurovision In Concert er enda tilgjengelig, og kan kjøpes HER. Prisen ligger mellom 450-500 NOK. 

Dersom du enda ikke har fått nok vil det også bli arrangert en etterfest utover natten – også denne festen vil foregå i AFAS Live. Billettene får du kjøpt på Eurovisionarrangementet «Amsterdam Calling» som arrangeres i Melkweg Arena den 13. april, eller ved inngangen til Eurovision in Concert den 14. april. Disse vil koste ca. 150 NOK.

Del:
Relaterte artikler