Island: Disse gikk videre fra første semifinale!

Lørdagskvelden har vært fullstappet med nasjonale finaler over hele Europa – og i kveld har også våre naboer på Island valgt sine første tre finalister!

Første delfinale av Söngvakeppnin 2018 gikk av stabelen i kveld i arenaen Laugardalshöll i hovedstaden Reykjavik. Sangene ble som vanlig fremført på Islandsk under semifinalen, men om to uker kan de 7 finalistene velge selv hvilket språk de fremfører låten sin på – og det blir denne versjonen som brukes i Eurovision.

Kveldens semifinale besto av 6 låter, hvor de 3 låtene med flest stemmer gikk videre til finalen. Samme systemet vil brukes under neste delfinale. Det vil også være en jury som velger en wildcard-deltaker blandt de 6 som ikke kvalifiserer seg, derfor blir det 7 låter å se i finalen den 3. mars.

DISSE 6 DELTOK I KVELD:

– Þórunn Antonía – Ég mun skína
– Tómas Helgi Wehmeier and Sólborg Guðbrandsdóttir – Ég og þú
– Ari Ólafsson – Heim
– Heimilistónar – Kúst og fæjó
– Fókus – Aldrei gefast upp
– Guðmundur Þórarinsson – Litir

Og det var altså de tre markert med tykk skrift som kvalifiserte seg. Altså blir de tre første Islandske finalistene disse:

– Ari Ólafsson – Heim
– Heimilistónar – Kúst og fæjó
– Fókus – Aldrei gefast upp

Neste lørdag er det klart for ny semfinale og 6 nye Islandske låter, før finalen går av stabelen etter en to ukers pause.

Island stilte i fjor med Svala som sang låten «Paper». Hun røk ut i semifinalen, og Island håper på et bedre resultat i år. Landet har aldri vunnet, og deres beste resultat til nå er andreplassen fra 2009.

Hva syns du om Islands valg?

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien