Gianna Terzí skal representere Hellas

ERT har valgt internt, og dropper den planlagte finalen 22. februar.

I går kunne vi avsløre at Gianna Terzí trolig ville bli valgt som Hellas’ representant etter at de to andre bidragene i uttakingen hadde blitt diskvalifisert av den greske kringkasteren. Nå har ERT bekreftet at Gianna Terzí reiser til Lisboa med låten «Óneiró mou».

 

ERT hadde opprinnelig planlagt å arrangere en nasjonal uttaking 16. februar. I oktober i fjor gitt kringkasteren ut for å få greske plateselskap til å sende inn bidrag. Det kom inn totalt 20 bidrag fra 14 forskjellige plateselskap. Fem bidrag ble valgt ut av ERT, og i november ble to av disse diskvalifisert. ERT hadde møter med plateselskapene, som selv måtte betale for oppholdet i Lisboa. Dette ville koste vinnerens plateselskap opp mot 1 million kroner.

1. februar ble den nasjonale uttakingen utsatt til 22. februar, og i går kveld ble en smakebit på det som i dag bekreftes som det greske bidraget lagt ut på iTunes. Panic Records er i følge ERT det eneste plateselskapet som kunne imøtekomme kravene, noe som betyr at Gianna Terzí får representere Hellas i Eurovision 2018 uten å måtte konkurrere i en nasjonal uttaking. 

Hellas skal delta i den første semifinalen, representert av Gianna Terzí med låten «Óneiró mou».

Del:
Relaterte artikler