Melodifestivalen: Ny delfinale i kveld

I kveld er det duket for tredje delfinale i årets Melodifestival når Malmö Arena åpner sine dører. To låter skal få direkte finaleplass og to andre får en ny mulighet til å sikre seg finalebilletter ved å gå til Andra chansen i Kristianstad.

Som vanlig er det David Lindgren som fyller programlederrollen, med hjelp av sin ‘sidekick’ Fab Freddie fra SVT Barnkanalen. Linnea Henriksson står for pauseinnslaget når hun tolker Siw Malmkvists gamle schlager Mamma är lik sin mamma.

På startstreken i kveld finner vi:

1) Martin Almgren – A Bitter Lullaby
Tekst og musikk: Josefin Glenmark, Märta Grauers

2) Barbi Escobar – Stark
Tekst og musikk: Barbi Escobar, Costa Leon, Andreas ‘Stone’ Johansson

3) Moncho – Cuba Libre
Tekst og musikk: Jimmy Jansson, David Strääf, Markus Videsäter, Axel Schylström, Moncho

4) Jessica Andersson – Party Voice
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carsson Mattsson, Jessica Andersson

5) Kalle Moraeus & Orsa spelmän – Min dröm
Tekst og musikk: Thomas G:Son, Alexzandra Wickman

6) Dotter – Cry
Tekst og musikk: Linnea Deb, Peter Boström, Thomas G:Son, Johanna ‘Dotter’ Jansson

7) Mendez – Everyday
Tekst og musikk: Leopoldo Méndez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund

 

Startfeltets desidert mest meritterte artist er Jessica Andersson, som deltar for syvende gang og vant hele konkurransen som en del av duoen Fame med Give Me Your Love tilbake i 2003. Etter å ha fremført ballader de to siste gangene hun har deltatt, stiller hun nå med en mer uptempo, disco-preget låt.

Også Mendez og Kalle Moraeus har deltatt tidligere – Mendez i 2002 og 2003, og han endte på en sterk andreplass i 2002-finalen med Adrenaline – og Kalle Moraeus med Underbart, som røk i Andra chansen i 2010. Moraeus er ellers kjent som programleder for ‘Så ska det låta’ og ‘Moraeus med mera’ på SVT, og han og gruppen Orsa spelmän har samarbeidet mye med ABBAs Benny Andersson.

De øvrige deltakerne er debutanter i MF-sammenheng. Martin Almgren har bakgrunn fra ‘Idol’, som han vant tilbake i 2015, mens Dotter har markert seg som singer/songwriter og var med på å skrive Mariettes A Million Years i fjor. Barbi Escobar og Moncho står for mer eksotiske innslag med sine svensk-søramerikanske bakgrunner.

Ett minutts klipp av låtene og 30 sekunder av scenefremføringen fra prøvene ligger allerede ute på SVTs nettsider – se lenkene nedenfor – og fra i ettermiddag kan du høre lengre utdrag av låtene her også.

Utfallet i kveldens konkurranse bestemmes som vanlig helt og holdent av TV-seerne, som kan stemme via telefon, SMS og Melodifestivalens egen ‘hjerte-app’.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 eller på Internett via SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler