escNorge vurderer årets MGP-låter: Nicoline «Light me up»

Foto: NRK

 Nicoline, eller Nicoline Berg Kaasin som er hennes fulle navn ble for alvor kjent for det norske folk da hun kom helt til finalen i Stjernekamp i 2016. Hun hadde tidligere vært med i The Vocie hatt en rolle i musikalen Grease. Hun er heller ikke ukjent med Melodi Grand Prix. Men da som korist i den internasjonale finalen. I 2013 var hun en av de som hjalp Margaret Berger fram til en flott fjerdeplass med «I feed you my love», og i 2016 koret hun for Agnete da hun sang sin «Icebreaker». 

Nicoline er utdannet danser i tillegg til å være artist.  Låta «Light me up» har hun skrevet sammen med mannen som sto bak OnklPs store hit «Styggen på ryggen, Johan Larson og Emilie Adams som ble kjent gjennom TV2s musikkonkurranse «The Stream». Hun har ikke det beste utgangspunktet hverken med tanke på strømmetall eller på oddsen. Men i fjor så vi at det betyr lite når selve finalen går på lufta. I fjor lå «Grab the moment» nederst på Norsk Tipping sin odds på morgenen lørdag 11.mars. Samme kveld var de vinnerne av hele MGP. Da escNorge i fjor sommer uformelt ba våre lesere foreslå sin drømmeartist til MGP var Nicoline den som ble ønsket av flest.

Her er et intervju vi gjorde med Nicoline den dagen låtene til MGP ble presentert:  

Hver av våre skribenter har ti feler til disposisjon til hver låt. Så, her går i gang med felekastene våre. 

Hasse Christian Jacobsen: 

Nicoline kom som en virvelvind inn i de norske stuer under Stjernekamp i fjor. Hennes smittende smil, freshet og utrolig musikalitet i form av en fantastisk stemme og veldig gode dansekunnskaper, førte henne til finalen hvor hun ble nr 2. Hun overbeviste bl.a. dommer og hip hop guru André Hadland at hun gjorde låta «Black Widow» av Iggy Azalea feat. Rita Ora bedre enn originalen og at det var hip hop dronning hun burde bli. Derfor er det litt skuffende at når hun for første gang stiller i MGP og med nettopp en hip hop låt, så er det en nok så intetsigende låt som ikke fenger og som blir veldig baktung.

Låta «Light Me Up», som er skrevet av Nicoline selv sammen med Johan Larsson og Emilie Adams, løfter heller ikke som flere andre låter i finalen og refrenget blir rett og slett livløst og uinteressant. Det er veldig synd fordi det bor så mye i Nicoline som artist og det ser ut til at det må et bli et dundrende danseshow i tillegg til låta i MGP-finalen for at «Light Me Up» skal engasjere meg. Jeg tror ikke på Gullfinale plass for Nicoline men ønsker denne fantastiske artisten lykke til

05

Alexander Gjørøy:

Henger meg sånn opp i refrenget, som jeg ikke klarer å like, at jeg har glemt at det finnes vers i denne låta. Ikke husker jeg refrenget heller, sånn i ettertid.

03

Mandy Pettersen: 

Veldig hyggelig å ha Nicoline med som artist istedenfor korist. Det er mange som har ønsket seg henne de siste årene. Hun er dyktig live og vet å levere en god performance, men det er synd at hun er så mye bedre enn låta hun deltar med. Dette får jeg ikke taket på uansett hvor hardt jeg prøver, den skurer og går og vips så er tankene mine et helt annet sted. I overkant radiovennlig kanskje? Jeg håper at inntrykket forandrer seg når vi får servert hele pakka i Spektrum, men tror dessverre ikke det er nok til å kjempe om en plass i gullfinalen.

05

Anders M. Tangen:

Gjennom Stjernekamp ble jeg gedigen Nicoline fan. Hun viste seg her for meg som den komplette enterainer og jeg har lenge ønsket meg henne i MGP. Men i Stjernekamp gjorde hun jo stort sett andres musikk, og nå gjør hun sin egen musikk. Det er jo da litt trist at jeg er mer fan av henne som artist enn av den musikken hun har satset på i de siste singlene sine. Selv om jeg har «No suitcase» på spillelista mi, og er veldig glad i den, så er musikken hennes stort sett utenfor min boks når det gjelder hva jeg liker å høre på. Det blir for meg for lite spenntak i låta. Det blir rett og slett for slapt, og jeg synes teksten er tåpelig. «Du er fyret til sigaretten min»………. ? Dessverre, dessverre. Jeg håper vi får se Nicoline igjen med en mer potent, refrengsterk låt.

04

Eivind Charlie M. Sætre: 

Forunderlig anonym radiolåt fra flotte Nicoline. Dette har jeg hørt hver eneste dag fra all verdens alle andre låter de siste årene, og kanskje det nettopp er tanken også?

I sum blir det imidlertid lite spiselig og faktisk et av årets minst minneverdige låter.

03

Eirik Hagen:

Nicoline er en sympatisk person og hun har flott stemme. Hadde forhåpninger til denne låta, men jeg ble dessverre skuffet. Den er lite original og høres ut som mange andre låter i tiden. Teksten er klisjéfylt og låta generelt er lite spennende. 

04

Michael Simonsen: (Danmark)

Moderne lyd i ‘Light med up’ – men for meg sker der ikke mye, den kører i samme samme tempo, og kommer aldrig rigtigt i mål. Ikke riktig dårlig – heller ikke riktig god, og den ender derfor midt på treet på skalaen.

05

Tommy Hansen:

Årets dårligste låt. Veldig generell og gjør lite ut av seg. Dette er veldig synd da Nicoline er en veldig god artist, noe hun tidligere har bevist blant annet igjennom Stjernekamp.

02

 

Thomas Steen: 

Moderne pop med r’n’b-overtoner. Godt håndverk og slett ikke ueffen å lytte til, men det ekstra som skal løfte bidraget mangler for meg. Låten blir liksom stående og slure i tredjegir og kommer aldri ut i ‘flytsonen.’ Mot slutten blir den dessuten alt for repetitiv.

05

Silje Smith Hansen:

Fengende, fin tekst, fin stemme, men det er desverre alt jeg har å si.
Syns låta blir litt for intetsigende og kjedelig, både teksten og melodien.
Men Nicoline er en flink artist, og det kan godt være at sceneshowrt får meg til å endre mening.

05

AJ Heraghty (Irland)

Her voice is phenomenal, but the song sounds too much like a lot of things in the charts at the moment. She’d be better suited to a dance number.

03

 

Eirik Finbak:

Flatt, monotont og uengasjerende. Synes det er rart at Nicoline som har så mye talent ønsker å stille med en så tam låt.

Ordspill- klisjeene står i kø hær. Sorry men i mine ører er dette feltets svakeste.

03

Anne Ramstad Nordby:

Sorry, Nicoline, men dette gir meg ikke så veldig mye, dessverre. Det er absolutt ikke dårlig, bare så veldig lite spennende. Neste!

03

 

Charlotte Sissener: 

Jeg har ønsket meg Nicoline til MGP siden hun deltok i The Voice i 2015, og endelig er hun med! Nicoline er et lite unikum på scenen, noe hun også beviste i Stjernekamp, så jeg gleder meg til opptredenen hennes. Når det kommer til låta, så synes jeg versene og oppbygningen er bra, men så flater det litt ut i refrenget, og jeg får ikke det løftet som jeg gjerne ønsker meg. Men jeg er uansett veldig stor fan av Nicoline, og håper hun stiller i MGP flere ganger!

06

Morten Thomassen: 

Søtt og pent dette, men jeg blir ikke i fyr og flamme over det jeg blir servert her er jeg redd.  Jeg synes vel melodien mangler litt mål og mening, klarer ikke helt å bestemme hvilken type musikk dette skal være. Har dog en liten melankolsk undertone jeg kan være tilbøyelig å like litt. Og ett flott show på scenen kan løfte denne låten mye. For, den trenger ett løft.

05

Dermed endte «Light me up» med Nicoline opp med totalt 61 feler, noe som gir et snitt på ganske nøyaktig 4 feler. Vi ønsker Nicoline all mulig hell og lykke i forberedelsene inn mot den norske finalen 10.mars. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien