Sanja Ilić & Balkanika for Serbia!

Beovizija er over for denne gang – og det var Sanja Ilić & Balkanika som stakk av med seieren, og dermed også billetten til Lisboa.

Vinnerlåten ble avgjort kombinert av jury og folkestemmer. 
Etter en spennende avstemning vant bandet Sanja Ilić & Balkanika. Bandet er kjent for Balkansk musikkstil, og har de siste årene økt populariteten for sjangeren. Bandets medlemmer bruker gamle Balkanske tradisjonelle instrumenter, og forsøker å kombinere stilen med mer moderne popmusikk.
Låta de skal synge heter Nova Deca, som betyr «Våre Barn».

Kveldens konkurranse ble avholdt i Sava Centre i Serbias hovedstad Beograd. Etter en lang utvelgelsesprossess som startet med hele 75 sanger fremførte de 17 gjenstående deltakerene sine låter i kveld. Disse deltok:

SevdahBABY – Hajde da igramo sada
Rambo Amadeus & Beti Đorđević – Nema te
Maja Nikolić – Zemlja čuda
Srđan & Emil – Bar da znam
Ivan Kurtić – Ni sunca ni meseca
Sanja Ilić & Balkanika – Nova deca
Koktel Balkan – Zato
Boris Režak – Vila
Lana & Aldo – Jača od svih
Dušan Svilar – Pod krošnjom bagrema
Igor Lazarević – Beži od mene
Saška Janks – Pesma za tebe
Lord – Samo nek se okreće
Danijel Pavlović – Ruža sudbine
Raybass – Umoran
Osmi vazduh i drugari – Probudi se
Biber & DJ Niko Bravo – Svatovi

Deretter var det tid for pausenummer, hvor flere tidligere Eurovision-stjerner fra både Serbia, Montenegro, Bosnia og Kroatia fremførte sine låter, inkludert fjorårets Tijana Bogicevic, som kom på en 11. plass i semifinalen med låta «In Too Deep».

Serbia har hatt varierte resultater i Eurovision, men har tidligere gjort det svært bra med tradisjonell Balkansk stil. De siste årene har de gått for engelske poplåter, men ser nå ut til å være tilbake med den gamle stilen. Gjorde Serbia riktig valg? Hør låten under:

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien