MF: Låtlekkasjer kan føre til regelendringer

Årets Melodifestival har blitt rammet av det flere kilder kaller ‘sabotasje’ etter at flere bidrag bevisst har blitt lekket på utenlandske nettsider. Nå vurderer SVT å innføre nye regler for å sette en stopper for dette.

Flere av årets låter har blitt lekket på nettet, både før de har blitt spilt i sine delfinaler og etter at de har vunnet og dermed er ilagt karantene frem til selve finalen. Dette gjelder blant annet Samir & Viktors Shuffla, Jessica Anderssons Party Voice og Benjamin Ingrossos Dance You Off. En sosial nettverksside i Russland og en delingstjeneste på New Zealand er blant andre blitt utpekt som syndere.

I samarbeid med de rammede plateselskapene vurderer nå SVT et nytt sett regler som skal gjøre det mindre interessant å lekke låtene i forkant. Det kan være snakk om å gi full offentlig tilgang til delfinalens låter allerede onsdag kveld, når pressen får høre dem for første gang, eller i løpet av torsdagen (ikke bare ett minutt, slik tilfellet er i dag). Videre er det mulig å la alle låtene, også de som vant sin delfinale, bli tilgjengelig for avspilling etter lørdagens sending.

Et tredje, mer drastisk alternativ er å offentliggjøre alle de 28 deltakende låtene samtidig, før første delfinale er arrangert. Dette er imidlertid det minst sannsynlige utfallet ifølge avisen Aftonbladet.

– Da forsvinner overraskelsesmomentet og forventningene som er en så viktig del av konkurransen, sier en kilde til avisen.

SVT sier de vil gå gjennom erfaringene fra årets Melodifestival når den er avsluttet og gjøre endringene de mener er nødvendige før neste års utgave.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien