Klart for fjerde og siste delfinale i Sverige

Med Örnsköldsvik som vertsby er det klart for årets siste delfinale i Melodifestivalen. Når sendingen er over, vil vi ha hørt alle årets 28 deltakerlåter, og åtte av tolv finaleplasser vil være klare.

Som i de tre foregående delfinalene er det David Lindgren som skal holde orden på artister, låttitler, opphavsmenn, pauseinnslag og poeng under kveldens sending. Fab Freddie vil dukke opp med ulike innslag, og pausenummeret står Cecilia Frode for når hun tolker låten En man i byrån.

De syv bidragene på startstreken er:

1) Emmi Christensson – Icarus
Tekst og musikk: Thomas G:Son, Christian Schneider, Andreas Hedlund, Sara Biglert

2) Elias Abbas – Mitt paradis
Tekst og musikk: Anderz Wrethov, Hamed ‘K-One’ Pirouzpanah, Sami Rekik

3) Felicia Olsson – Break That Chain
Tekst og musikk: Bobby Ljunggren, Kristian Lagerström, Henrik Wikström, Joy Deb

4) Rolandz – Fuldans
Tekst og musikk: Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson, Regina Hedman

5) Olivia Eliasson – Never Learn
Tekst og musikk: Anton Ewald, Jonas Wallin, Astrid Smeplass

6) Felix Sandman – Every Single Day
Tekst og musikk: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torry, Felix Sandman

7) Mariette – For You
Tekst og musikk: Jörgen Elofsson

 

Som vanlig vil to bidrag gå rett til finale, og to til Andra chansen i Kristianstad neste lørdag.

Med aller siste startnummer og en låt skrevet av proffprodusent Jörgen Elofsson, som blant annet har stått bak låter til Britney Spears, Kelly Clarkson og Westlife, er Mariette den største forhåndsfavoritten i kveldens startfelt. Hun deltar for tredje gang og har en tredjeplass med Don’t Stop Believing fra finalen i 2015 som beste resultat.

Også Felix Sandman har deltatt tidligere, som en del av trioen FO&O fra fjorårets konkurranse. I år stiller han med en helt annen type låt, en neddempet visepopballade litt á la Frans’ vinnerbidrag fra to år tilbake. Også Felicia Olsson har en tidligere deltakelse bak seg, med Make Me No. 1 fra 2013, som endte på femteplass i sin delfinale.

Mest show på scenen vil utvilsomt dansebandet Rolandz, ledet av komiker Robert Gustafsson, lage. Med en iørefallende boogie-woogie-låt, glitrende glam-kostymer og en opptreden regissert av SVTs tidligere prosjektleder Edward af Sillén, kan dette fort bli en ‘dark horse’ i startfeltet.

Musikalartist Emmi Christensson, som blant annet har hatt hovedrollen i ‘Phantom of the Opera’ i West End, bringer skjønnsang til balladen Icarus, mens Rinkeby-rapper Elias Abbas skal prøve å følge opp suksessen med debutsingelen Min Queen fra i fjor.

Et norsk innslag finner vi på låtskriversiden til startnummer fem, Olivia Eliasson og Never Learn, der Astrid S. er kreditert som opphavskvinne.

Ett minutts klipp av låtene og 30 sekunder av scenefremføringen fra prøvene ligger allerede ute på SVTs nettsider – se lenkene nedenfor – og fra i ettermiddag kan du høre lengre utdrag av låtene her også.

Utfallet i kveldens konkurranse bestemmes som vanlig helt og holdent av TV-seerne, som kan stemme via telefon, SMS og Melodifestivalens egen ‘hjerte-app’.

Sendingen starter klokken 20.00 og kan følges på SVT1 eller på Internett via SVTPlay.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien